PSRM

19 decembrie 2017

Consiliile locale din toată țara se pronunță împotriva deciziei majorității parlamentare de a interzice programele rusești

Consiliile locale din întreaga republică s-au pronunțat împotriva adoptării de către majoritatea parlamentară a unui proiect de lege care interzice așa-numita propagandă rusă.

Consilierii municipali din Bălți și-au exprimat indignarea față de decizia parlamentului.

”Considerăm că încercarea de a interzice difuzarea programelor informative ale posturilor TV rusești reprezintă o altă provocare împotriva Federației Ruse, principalul partener strategic al țării noastre, în același timp o tentativă agresivă asupra libertății de exprimare și a dreptului constituțional al cetățenilor de a primi informații”, au menționat consilierii în declarație.

Împotriva aprobării proiectului de lege s-a pronunțat Găgăuzia – Bașcanul autonomiei, Irina Vlah, a declarat că interdicția nu va funcționa în regiune – găgăuzii vor viziona integral televiziunea rusească „în cazuri extreme pe canalele cablu, legile autonomiei permit acest lucru”.

Consilierii din Basarabeasca, în cadrul ședinței extraordinare din 12 decembrie, au adoptat  declarația împotriva interzicerii programelor informative și analitice rusești. Cu o inițiativă corespunzătoare, au venit consilierii fracțiunii socialiștilor din consiliul orășănesc, iar consilierii din toate partidele politice au susținut-o.

Declarația împotriva deciziei Parlamentului de a interzice programele informative și analitice rusești a fost susținută deja de consilierii Comunei Danu (Glodeni), orașului Otaci (Ocnița), satelor Copceac (Ceadîr-Lunga), Beșalma (Comrat), Etulia (Vulcănești), consiliul raional și orașănesc Taraclia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă