PSRM

19 noiembrie 2015

Consilierii socialiști se declară indignați de fărădelegile care continuă în CMC

Astăzi, Fracțiunea Partidului Socialiștilor din CMC a organizat un briefing în care și-a exprimat nemulțumirea față de fărădelegile din cadrul ședințelor CMC.

Ion Ceban, președintele fracțiunii socialiștilor în CMC a menționat că în cadrul Consiliilor municipale au loc foarte multe încălcări de procedură în special de către coaliția pro-europeană.

Încălcările de procedură continuă. Chiar și ședința de astăzi este la limita legalității. Ședința trecută a fost închisă de președintele Cojușneanu. Respectiv trebuia ori formulată o nouă ordine de zi, ori completată, măcar așa de ochii lumii cum se zice. Asta nu s-a întîmplat. Cu toate acestea fracțiunea PSRM astăzi va fi prezentă la ședința CMC, pentru a susține colegii din opoziție și în general persoanele care nu mai agrează acest comportament al coaliției pro-europene din CMC”, a declarat Ceban.

Totodată, socialiștii se declară indignați de faptul că ”ceea ce e inclus pe ordinea de zi de astăzi nu are legătură cu problemele primordiale pentru Chișinău: tarifele, pregătirea față de perioada rece a anului, situația în transportul public și infrastructura drumurilor, compensațiile, situația din spitale și grădinițe”.

Președintele fracțiunii PSRM din CMC a mai precizat că Direcția asistență socială va avea un nou șef, fără să fi fost organizat un concurs, iar atîta timp cît Consiliul Municipal nu are un  regulament – fărădelegile din acest consiliu vor sta în capul mesei la primărie.

În această ordine de idei, consileirii socialiștii vin cu mai multe recomandări la adresa colegilor, printre care: instituirea unui moratoriu pe construcțiile ilegale, dezbaterea proiectului privind bugetul municipal și introducerea votului electronic.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă