PSRM

18 iulie 2023

Consilierii PSRM sunt gata să anuleze taxa de salubrizare și îndeamnă conducerea Primăriei să nu boicoteze ședințele CMC

Astăzi, Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, alături de Alexandr Odințov, președintele fracțiunii PSRM în consiliul municipal Chișinău și Victor Poleacov, consilier municipal, au susținut un briefing în cadrul căruia au optat pentru anularea taxei de salubrizare, au condamnat populismul din cadrul primăriei Chișinău și barierele impuse în activitatea CMC . Reprezentanții PSRM au făcut un apel către primarul general al Chișinăului să deblocheze ședințele consiliului municipal Chișinău pentru a începe rezolvarea problemelor cu care se confruntă chișinăuienii.

Alexandr Odințov a menționat că deja jumătate de an consiliul municipal Chișinău nu poate organiza ședințele sale din cauza boicotării acestora de către administrația primăriei Chișinău și conducătorii structurilor din subordinea primăriei care nu se prezintă la ședințe, la indicația primarului Ion Ceban.

Odințov a remarcat că acesta este motivul din care fracțiunea PSRM nu poate anula taxa de salubrizare, care a bulversat chișinăuienii. Potrivit socialistului, Ion Ceban nu este interesat de anularea acestei taxe, pentru a avea posibilitatea ca pe banii chișinăuienilor să organizeze concerte în Viena, Barselona, Milan, să editeze ziare care promovează MAN, să călătorească peste hotare, să procedeze la fel ca PAS care folosește resursa administrativă pentru a-și promova interesele.

”Chemăm primarul general să revină la activitatea normală. Fracțiunea PSRM este gata să susțină toate inițiativele care vor conduce la creșterea bunăstării cetățenilor și nicidecum inițiativele populiste ale primăriei”, a menționat Odințov.

Victor Poleacov a subliniat că socialiștii din CMC au avut o activitate fructuoasă cu Ion Ceban pe parcursul primilor 3 ani când au fost realizate sute de proiecte pentru chișinăuieni, dar, odată cu lansarea proiectului MAN, Ion Ceban a devenit politican și nu primar.

”Ion Ceban, lăsați la o parte politica, deplasările și veniți la muncă ca să rezolvăm problemele cetățenilor”, a îndemnat Victor Poleacov.

Totodată consilierul PSRM a atenționat că în ultimele șase luni, MAN și PAS merg în tandem – petrec timpul în străinătate, în ambasade străine, promovează agenda LGBT și fură cetățenii prin taxe și tarife majorate.

Pe finalul briefingului, Vlad Batrîncea a îndemnat autoritățile municipale să revină la muncă și să acționeze în interesul chișinăuienilor.

”Oamenii din Chișinău trăiesc în condiții de criză, iar cineva vine cu majorări de taxe. PSRM este gata să voteze anularea acestui impozit de salubrizare. Sperăm că mâine, la cea de-a zecea încercare, va avea loc ședința CMC și administrația municipală va reveni la muncă. Iar campania electorală MAN, PAS va începe în toamnă, așa cum prevede legea”, a concluzionat Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă