PSRM

04 iulie 2017

Consilierii PSRM au solicitat procurorilor să investigheze situația privind depozitul de deșeuri de la Bubuieci

Consiliul municipal a votat marți, 4 iulie alocarea a 40 de milioane de lei pentru amenajarea teritoriului și depozitului de deșeuri din Țînțăreni, precum și achitarea compensațiilor pentru locuitorii satului.

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM), Ion Ceban a scris pe pagina sa de pe rețelele de socializare că „la ședința Consiliului municipal au fost votate garanțiile pentru locuitorii din Țînțăreni.”

Potrivit lui, „construirea unui drum de ocolire către poligon, repararea complexă a digului, construirea stațiilor de epurare, precum și achitarea compensațiilor pentru locuitorii satului. Pentru toate acestea și pentru alte nevoi vor fi alocate 40 de milioane de lei.”

„Dacă vrem ca la Chișinău să fie bine și curat, trebuie să oferim garanții locuitorilor din Țînțăreni, în așa fel ca și la ei să fie curat și sigur“, a spus  socialistul.

Ceban a menționat, „este neapărat necesar să eliminăm pericolul care rezultă din colectarea gunoiului de la Bubuieci. Este de datoria noastră morală. Banii pentru echipamentul compact destinat epurării apelor reziduale de la Bubuieci au fost alocați“.

Conform datelor prezentate de consilierii fracțiunii PSRM, poligonul de la Bubuieci a fost deschis în mod ilegal, fără pregătirea corespunzătoare a terenului, astfel încât, terenurile apropiate și apele subterane au fost contaminate. Ceea ce s-a întâmplat acolo, în ultimii șase ani – este o crimă împotriva oamenilor din localitate și împotriva locuitorilor municipiului în ansamblu.

Consilierii din partea fracțiunii PSRM au solicitat procurorilor să învestigheze acest caz.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă