PSRM

30 iunie 2017

Consilierii municipali din partea PSRM au refuzat să voteze pentru candidatura secretarului CMC

Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) în Consiliul municipal a refuzat joi, 29 iunie, în cadrul ședinței CMC, să voteze pentru purtătorul de cuvânt al primarului, Vadim Brânzaniuc, care a fost propus în calitate de secretar al Consiliului municipal.

Șeful fracțiunii PSRM, Ion Ceban a declarat în cadrul ședinței că „nu am convenit asupra unui singur candidat pentru postul de secretar. Noi credem că această persoană trebuie să fie tehnocrată, apolitică”.

Potrivit lui, „nu avem nevoie de cineva care va face zgomot de la această tribună. Ne ajunge circul care durează timp de 10 ani. Avem nevoie de cineva care ar spune „da“ sau „nu“, care va semna deciziile luate de Consiliul municipal. De aceea, propun ca la ora 16:00 să convocăm Biroul Permanent și să discutăm chestiunea legată de candidat, precum și problema  gunoiului.”

„Vreau să știe toată lumea, nu vom vota pentru candidatura purtătorului de cuvânt a primarului, pentru Brânzaniuc. Dacă doriți să blocați ședința, o facem, dar vom insista pe un candidat tehnocrat, un om apolitic. Am spus: propuneți candidați. Propuneri nu au fost”, a declarat Ceban.

El a fost indignat  de faptul că consilierii din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM), prezenți la ședință, precum și consilierul independent, Ion Ștefăniță au încercat să voteze pentru includerea pe ordinea de zi a subiectului privind alegerea candidatului pentru funcția de secretar, propus de PPEM.

„Am propus facțiunilor să numească candidați pentru funcția de secretar și aflăm că există doar un singur candidat, Brânzaniuc. Noi nu vom vota pentru el”, a menționat șeful fracțiunii PSRM.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă