PSRM

05 aprilie 2017

Consilierii municipali ai PSRM îndeamnă toată societatea să oprească ”mafia parcărilor”

Fracțiunea Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău s-a adresat astăzi, 5 aprilie,  întregii societăți, partidelor politice, agenților economici și i-a îndemnat să stopeze realizarea proiectului cu privire la parcările cu plată, care în mod activ este promovat de conducerea primăriei Chișinău. 

Potrivit Președintelui fracțiunii, Ion Ceban această companie nu este serioasă, este o fantomă care a fost creată cu 45 de zile înainte de concurs. Trei companii fondatoare, două dintre care – offshore.

În fața jurnaliștilor Ion Ceban de mai multe ori a încercat să telefoneze la sediul principal al companiei Parkleitsystem, dar nimeni așa și nu a răspuns. Potrivit lui, el în repetate rânduri a telefonat la numerele de telefon oficiale ale companiei, dar nu a primit niciodată nici un răspuns.

Ion Ceban a menționat că, în anul 2015 pentru amenajarea locurilor de parcare din municipiu, au fost alocați din buget 45,8 milioane lei, adică din contul chișinăuienilor. Prin urmare, locuitorii Chișinăului vor fi din nou impuși să achite, pentru ca banii lor, prin intermediul companiilor offshore să ajungă în buzunarul actualei conduceri a primăriei.

Șeful fracțiunii a declarat că, PSRM se expune categoric împotriva acestui proiect, care este contrar intereselor locuitorilor capitalei și partidul va folosi toate mijloacele posibile pentru obținerea anulării acordului încheiat între primărie și compania fantomă.

”PSRM nu va susține acest șantaj. Eu vreau sa văd această instanță care îi va impune pe chișinăuieni să plătească acestei ”găști” a primarului”, – a declarat Ion Ceban.

Reamintim, că pe data de 4 aprilie a avut loc ședința de judecată în cazul EME Parkleitsystem împotriva primăriei Chișinău : compania vrea să-i oblige pe consilierii municipali Chișinău să voteze pentru regulamentul privind parcările cu plată, care de fapt, trebuie să legitimeze dreptul acestei companii de a administra parcările cu plată din capitală. Următoarea ședință de judecată cu privire la această chestiune va avea loc pe data de 27 aprilie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă