PSRM

29 noiembrie 2015

Partidul Socialiştilor din RM a organizat cel de-al XIII-lea Congres al formaţiunii la care Igor Dodon a fost reales preşedinte al PSRM.

Astăzi a avut loc Congresul al XIII-lea al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova la care au participat circa 2000 de delegaţi şi invitaţi din întreaga ţară, reprezentanţi ai partidelor politice din mai multe state, inclusiv din Federaţia Rusă, Ucraina, Germania, România.

20151129-IMG_9141Cuvinte de salut în adresa participanţilor la Congres au fost rostite de către Serghei Mironov, deputat în Duma de Stat a FR, liderul Partidului „Spravedlivaia Rossia”, Irina Rodnina, membru al fracţiunii „Edinaia Rossia” în Duma de Stat a FR, de trei ori campioană olimpică şi de 10 ori campioană a lumii la patinaj artistic, Nicolai Staricov, scriitor, co-preşedinte al Partidului „Velicoe Otecestvo” din FR, Andrej Hunko, deputat al Bundestagului din RFG, membru al APCE, Cojara Leonid, membru al Partidului Socialist din Ucraina,  ex-deputat în Rada Supremă a Ucrainei, ex-ministru al afacerilor externe al Ucrainei, Daniel Blert, reprezentantul Partidului Socialist din România.

20151129-IMG_9396Congresul a examinat darea de seamă a Consiliului Republican, a ales noua componenţă a organelor de conducere ale partidului. În funcţia de Preşedinte al Partidului a fost reales unanim Igor Dodon.

Totodată în cadrul congresului a fost adoptat un Program al PSRM de dezvoltare  durabilă şi stabilă a Moldovei, care conţine zece paşi în vederea făuririi unui Stat Moldovenesc puternic şi viguros, în care vor exista condiţii pentru o viaţă confortabilă şi activitate profesionistă pentru fiecare cetăţean al ţării.

Acest program se numeşte „Progresul moldovenesc: zece paşi de făurire” şi este inclus în proiectul rezoluţiei finale a Congresului.

Găsiţi ataşat textul rezoluţiei precum şi discursul liderului, Igor Dodon, rostit în cadrul Congresului.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă