PSRM

06 mai 2023

Conducerea PSRM a participat la sărbătoarea ”Hederlez”, la Ceadâr Lunga

Astăzi, la Chadâr–Lunga, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare a BCS, Vlad Batrîncea, membrii Comitetului Executiv al PSRM, Adela Răileanu, Maxim Lebedinschi și candidatul la funcția de bașcan al autonomiei, Grigore Uzun, au participat la marcarea unei dintre cele mai importante sărbători de primăvară din Găgăuzia – ”Hederlez”.

Locuitorii din UTA Gagauz-Yeri sărbătoresc „Hederlez” în fiecare an în ziua Sfântului Gheorghe, Purtător de Biruință, care este venerat de ei în mod special. În această zi, în bisericile ortodoxe din Găgăuzia sunt oficiate liturghii, iar în localitățile autonomiei sunt tradițional organizate competiții sportive, principala fiind cursa de cai „Altyn At” (Calul de aur), târguri de caritate, concerte festive, master-class-uri ale meșterilor populari și gospodinelor din localitate.

Liderii PSRM i-au felicitat pe locuitorii raionului Chadâr-Lunga și ai întregii autonomii cu prilejul sărbătorii, urându-le pace, bunăstare, vreme bună, recolte bogate, dezvoltare și prosperitate localităților din Găgăuzia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă