PSRM

07 mai 2024

Conducerea PSRM a participat la prezentarea filmului documentar „În memoria colonelului Pavel Gladkov”

Astăzi, Președintele PSRM, Igor Dodon, împreună cu membrul Comitetului Executiv al PSRM, Ecaterina Medvedev, deputați socialiști și alți reprezentanți ai formațiunii, a participat la prezentarea filmului documentar „În memoria colonelului Pavel Gladkov”, realizat de politologul, istoricul, dr. în științe filozofice, Boris Șapovalov în colaborare cu ex-ministrul Apărării, generalul de divizie, Victor Gaiciuc.

Evenimentul se înscrie în șirul de acțiuni dedicate marcării Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

”Pe colonelul Pavel Gladkov, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, deținător al Ordinului Republicii și a patru ordine de luptă, participant la bătăliile de la Stalingrad și Kursk, l-am cunoscut personal.

În anul trecut, de 9 mai l-am vizitat în apartamentul din Chișinău și am admirat luciditatea cu care relata despre evenimentele din trecut, recita versuri, având vârsta respectabilă de 102 ani. Din păcate, Pavel Gladkov ne-a părăsit acum jumătate de an.

Exprim recunoștință realizatorilor filmului și tuturor celor care păstrează memoria despre faptele eroice ale strămoșilor noștri, despre Marea Victorie pentru care milioane de oameni și-au dat viața și datorită cărora noi astăzi ne bucurăm de pace”, a menționat Igor Dodon în cadrul evenimentului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă