PSRM

06 iulie 2022

Conducerea PSRM a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE

Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting.

Părțile au discutat despre activitatea Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, despre situația actuală din regiune și evenimentele recente din regiunea transnistreană, dinamica dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, precum și problemele ce țin de respectarea drepturilor omului, simplificarea accesului la servicii pentru populația de pe malul stâng al Nistrului și elaborarea unor decizii eficiente pentru soluționarea problemelor existente.

S-a menționat că Partidul Socialiștilor monitorizează procesul de negocieri și pledează pentru menținerea dinamicii active în cadrul tuturor platformelor existente pentru reglementarea transnistreană, păstrând ca prioritate chestiunile ce țin de respectarea drepturilor omului, asigurarea accesului fermierilor la terenurile agricole ș.a. De asemenea, opoziția monitorizează acțiunile autorităților în cadrul procedurilor financiar-bancare cu malul stâng al Nistrului și insistă asupra respectării transparenței acestora.

Părțile au fost unanime în opinia că prin eforturi comune, se poate contribui la dezvoltarea unui dialog constructiv în vederea reintegrării Republicii Moldova.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă