PSRM

11 iulie 2023

Conducerea PSRM a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova

Astăzi, Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM împreună cu Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, au avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, E.S., Anatolii Kalinin.

În cursul întrevederii părțile au apreciat înalt relațiile de prietenie și cooperare comercial-economică, stabilite dintre țările noastre de-a lungul timpului.

Totodată, interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică din Moldova și din regiune, au discutat mai multe chestiuni legate de stadiul actual al interacțiunii dintre țările noastre în cele mai importante domenii, menționând existența unui potențial de cooperare nevalorificat la justa valoare.

Reprezentanții PSRM au mulțumit Republicii Belarus pentru sprijinul acordat în realizarea mai multor proiecte economice și umanitare în Moldova, exprimând disponibilitatea de a extinde și intensifica relațiile de colaborare dintre țările noastre spre beneficiul ambelor popoare.

În contextul provocărilor moderne, părțile au convenit asupra necesității de a menține un dialog constant în vederea identificării soluțiilor ce ar asigura o dezvoltare progresivă a raporturilor de colaborare moldo-belarusă.

În această ordine de idei Igor Dodon și Vlad Batrîncea au condamnat deciziile guvernării PAS de a denunța mai multe acorduri din cadrul CSI, reiterând poziția fermă că Moldova trebuie să rămână în Comunitate și să utilizeze eficient statutul de țară observator al Uniunii Eurasiatice pentru a menține și dezvolta piețele noastre tradiționale de desfacere, de a acorda sprijinul necesar concetățenilor noștri aflați cu traiul sau la muncă în țările membre ale CSI.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă