PSRM

13 aprilie 2022

Conducerea Partidului Socialiștilor: pentru a-și consolida statutul de neutralitate permanentă, Republica Moldova ia în calcul experiența Austriei

Astăzi, Vlad Batrîncea, secretar executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere cu Stella Avallone, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Austria în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța preluării de către Republica Moldova a experienței Austriei în implementarea și consolidarea statutului de neutralitate, Austria fiind o țară cu tradiții în acest domeniu.

În această ordine de idei, interlocutorii au fost unanimi în opinia privind necesitatea de a susține Republica Moldova în elaborarea mecanismelor de consolidare și respectare a statutului de neutralitate permanentă.

De asemenea, părțile au discutat o serie de problemele cu care se confruntă Republica Moldova în contextul crizei economice și sociale din ultimele luni. Stella Avallone a fost informată despre măsurile pe care le întreprinde opoziția pentru a împiedica autoritățile să întreprindă acțiuni nechibzuite.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă