PSRM

03 iunie 2019

Conducerea Partidului Socialiștilor a avut o întrevedere cu Reprezentantul special al Președintelui FR, Dmitri Kozak

Conducerea Partidului Socialiștilor a avut o întrevedere cu Reprezentantul special al Președintelui FR pe domeniul dezvoltării relațiilor comercial – economice cu Republica Moldova, vicepreședinte al Guvernului Federației Ruse, Dmitri Kozak.

În cadrul întrevederii părțile au discutat despre o gamă largă de probleme, inclusiv cooperarea economică și umanitară cu Federația Rusă, situația politică actuală din țară și regiune și perspectivele aprofundării relațiilor moldo-ruse în mai multe domenii de cooperare.

Reprezentanții Partidului Socialiștilor au remarcat disponibilitatea părții rusești întru soluționarea problemelor cheie în cadrul acordurilor dintre președinții țărilor noastre, Igor Dodon și Vladimir Putin, privind reluarea exporturilor de produse moldovenești pe piața din Rusia, simplificarea procedurilor vamale, soluționarea problemelor compatrioților care locuiesc sau muncesc temporar sau permanent pe teritoriul Federației Ruse, cooperarea regională fructuoasă, asistență tehnică și subiectele privind sfera umanitară.

PSRM susține în totalitate eforturile Președintelui Republicii Moldova în ceea ce privește o politică externă echilibrată și, mai ales, restabilirea cooperării depline cu Federația Rusă.

Partidul Socialiștilor consideră că este necesară reluarea activității depline a tuturor structurilor și organelor puterii de stat, în primul rînd, la nivel de guvern și parlament și, se va ghida de aceasta în procesul de luare a deciziilor privind formarea unei majorități și a guvernului.

De asemenea, Partidul Socialiștilor susține în totalitate eforturile Președintelui Republicii Moldova întru soluționarea problemei transnistrene – de la consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului pînă la permisiunea politică. Punctul de plecare pentru acest lucru ar putea fi conceptul „Pachetul atotcuprinzător pentru Moldova” propus de președintele Igor Dodon.

Reprezentanții PSRM și-au prezentat poziția privind soluționarea crizei politice care s-a creat în țară după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Încă odată au subliniat toate cele trei blocuri de condiții, pe baza cărora socialiștii sunt pregătiți să înceapă negocierile privind formarea structurilor de guvernare și adoptarea programului de dezvoltare al țării.

Partidul Socialiștilor consideră că alegerile parlamentare anticipate sunt nedorite și și-au exprimat disponibilitatea de dialog și de căutare a unei soluții. Totuși, în cadrul acestor acțiuni, trebuie considerată poziția PSRM. Dacă acest lucru nu se întîmplă, Partidul Socialiștilor este gata să participe în mod corespunzător la alegerile parlamentare anticipate.

Decizia despre acțiunile ulterioare ale PSRM va fi luată de Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor, care va fi convocat săptămîna aceasta.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă