PSRM

10 iunie 2022

Companiile petroliere azi se îmbogățesc pe seama moldovenilor, datorită relațiilor de prietenie cu unii deputați PAS

Practica de a stabili, zilnic, prețul plafon la carburanți trebuie anulată, deoarece această metodă aduce beneficii doar companiilor petroliere. Declarația a fost făcută de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la postul de televiziune NTV Moldova.

„Una dintre primele legi susținute de PAS în august 2021 a fost cea cu privire la piața produselor petroliere, prin care ei au liberalizat acest segment. Statul, cu propriile mâini, și-a redus din instrumentele sale de a regla prețurile la carburanți. Azi, petroliștii pot să recalculeze prețurile zilnic, obținând, astfel, un supra-profit. Această lege trebuie reexaminată, ea poate fi explicată prin relațiile de prietenie a companiilor petroliere cu unii deputați din majoritatea parlamentară”, a declarat Batrîncea.

Și expertul economic Veaceslav Ioniță spune că actuala criză a motorinei este cauzată exclusiv de formula de plafonare zilnică a prețurilor la produsele petroliere.

„Această formulă funcționează în perioade de liniște pe piață, dar în perioade de criză și modificări bruște doar aruncă piața în paralizie totală. Cele mai vagi cunoștințe de matematică elementară îți permit să înțelegi acest lucru”, spune Ioniță.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă