PSRM

19 octombrie 2021

Comisia de la Veneția monitorizează cu atenție situația de la Procuratura Generală, a anunțat Furculiță

Lupta cu corupția, promisă de PAS, a eșuat odată cu reținerea lui Alexandr Stoianoglo și cu lovitura fără precedent, ce s-a dat asupra Procuraturii Generale. Despre aceasta deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat la NTV Moldova. Parlamentarul mai spune că încrederea societății în organele procuraturii a scăzut considerabil.

„Cu regret s-a făcut o lovitură asupra Procuraturii care a scăzut și din credibilitatea Procuraturii în general. S-a declarat o luptă cu corupția, dar în realitatea s-a slăbit însăși arma care trebuie să lupte cu corupția. Deja în societate este un grad de neîncredere în profesionalismul și lipsa de partinitate a procurorilor. Va fi nevoie de o perioadă pentru a restabili încrederea în organele procuraturii”, a declarat Corneliu Furculiță.

Furculiță a precizat că deputații PSRM au informat și Comisia de la Veneția despre cazul Procurorului General Alexandr Stoianoglo.

„La Comisia de la Veneția se studiază, acolo au ajuns informații, acolo se preconizează și anumite vizite în Republica Moldova pentru a monitoriza aceste procese”, a declarat Furculiță.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă