PSRM

24 august 2016

Circa 15 mii de oameni au participat la Marşul Memoriei organizat cu prilejul aniversării a 72-a de la eliberarea Moldovei de ocupaţia fascistă

Oameni din toate colţurile ţării au răspuns la apelul Partidului Socialiştilor şi, în pofida vremii posomorîte, au sosit în capitală pentru a participa la marşul care s-a desfăşurat cu prilejul aniversării a 72-a de la victoria în Operaţiunea Iaşi-Chişinău. 

20160824-100Mii de persoane au format o coloană care a mărşăluit pe principalele străzi ale oraşului. Participanţii la acţiune nu au purtat drapele de partid ci drapelele Victoriei şi ale Moldovei, flori şi panglici ale Sf. Gheorghe. Participanţii la manifestare au scandat „Ţinem minte, ne mîndrim!”, „Victorie”, „Ura!”,  „Mulţumim pentru Victorie!”, precum şi interpretat cîntece din anii de război. În timpul marşului mai mulţi cetăţeni s-au alăturat coloanei. În total, numărul participanţilor la marş a depăşit cifra de 15 mii.

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon a declarat că  Ziua Eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă este o sărbătoare pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova. Dodon a participat la marş împreună cu familia – soţia Galina şi feciorii Bogdan şi Vlad.

20160824-188„Trebuie să ţinem minte şi să ne mîndrim cu veteranii şi străbuneii noştri care au eliberat acest pămînt. Astăzi, la Chişinău şi în toată ţara este marcată Ziua Victoriei. Pentru ca evenimentele tragice de cîndva să nu se repete, să nu fie date uitării, această memorie trebuie transmisă viitoarelor generaţii”, a spus Dodon.

Preşedintele PSRM a mai spus că formaţiunea pe care o conduce organizează anual, acţiuni  cu prilejul  aniversării Operaţiunii Iaşi-Chişinău şi intenţionează să păstreze această tradiţie şi pentru viitor.

20160824-232La rîndul său, liderul fracţiunii Partidului Socialiştilor în Parlamentul RM, Zinaida Greceanîi, a subliniat că nu avem dreptul să dăm uitării eroismul ostaşilor care au eliberat Moldova de ocupaţia fascistă.

„Trebuie să le transmitem copiilor, nepoţilor şi strănepoţilor noştri că în această zi Moldova a fost eliberată de fascism, deoarece au rămas foarte puţini veteranii aflaţi în viaţă. Dacă nu vom face acest lucru, faptele curajoase ale eroilor vor fi date uitării, şi acest lucru este inadmisibil”, a spus Greceanîi.

20160824-079La eveniment a participat deputatul Dumei de Stat din partea partidului „Spravedlivaia Rossia”, Oleg Paholkov. Vorbind despre semnificaţia zilei de astăzi, acesta a menţionat că autorităţile Republicii Moldova şi a altor state ex-sovietice încearcă în fel şi chip să revizuiască istoria şi să şteargă memoria poporului.

„Dacă vom permite acest lucru, istoria se va răzbuna nu doar pe autorităţi, ci şi pe toţi oamenii, or noi purtăm răspundere pentru păstrarea istoriei. Este victoria noastră comună şi ea nu a fost una singură. Popoarele Moldovei şi Rusiei nu o singură dată au luptat împreună cu arma în mînă. Principala întrebare este: va şti oare generaţia noastră să reînvie prietenia dintre Moldova şi Rusia sau acest lucru îl vor face nepoţii noştri, care ne vor scuipa în spate pentru toate cîte am făcut noi?”, a spus deputatul.

Marşul Memoriei s-a încheiat cu depunerea de flori la Memorialul Gloriei Militare „Eternitate”. Memoria ostaşilor-eliberatori a fost comemorată printr-un minut de reculegere.

FOTO

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă