PSRM

24 februarie 2023

Membrii Comitetului Executiv al PSRM s-au întâlnit cu Ambasadorul Republicii Belarus

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, și membrul Comitetului Executiv al Partidului Socialiștilor, Olga Cebotari, au avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, E.S. Anatolii Kalinin.

Părțile au discutat perspectivele cooperării bilaterale, precum și dinamica interacțiunii în cadrul CSI. Vlad Batrîncea a menționat că Republica Belarus este unul dintre cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova în domeniul comercial-economic și tehnologic.

„Potențialul acestei cooperări nu este epuizat, iar dezvoltarea treptată și dinamică a acestuia corespunde intereselor pe termen lung ale ambelor state”, a subliniat reprezentantul PSRM.

În altă odine de idei, oficialii s-au referit la creșterea tensiunii în regiune, menționând necesitatea de a depune toate eforturile în vederea menținerii păcii și stabilității în Republica Moldova, condamnând orice tentative de provocare și înfricoșare a cetățenilor.

Reprezentanții PSRM au subliniat că menținerea păcii în Republica Moldova trebuie să fie acum prioritatea numărul unu pentru guvernare și toate forțele politice.

„Sarcina noastră constă în excluderea oricărui scenariu de implicare a Republicii Moldova în conflict, inclusiv de a preveni orice tentativă de escaladare în regiunea transnistreană, de a consolida eforturile diplomatice și de a proteja neutralitatea țării noastre”, a adăugat Olga Cebotari.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă