PSRM

10 noiembrie 2017

Ceban: Eliberarea lui Chirtoacă este un alt aranjament între Plahotniuc și Ghimpu, despre care am preîntâmpinat din prima zi

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a susținut o conferință de presă, la care a exprimat poziția formațiunii pe care o reprezintă, privind eliberarea lui Dorin Chirtoacă din arest la domiciliu.

”În ziua după ce a fost arestat Dorin Chirtoacă, am spus că este o schemă coordonată cu Partidul Democrat și direct cu Plahotniuc. Dorin Chirtoacă a fost plasat sub arest atunci când PSRM a colectat aproape 70 de mii de semnături în sprijinul referendumului privind demisia lui Dorin Chirtoacă. După aceasta, oamenii au început să se întrebe dacă referendumul are sens, pe de o parte, și, pe de altă parte, dacă merită să continue colectarea semnăturilor. În fiecare zi după ce s-a întâmplat acest lucru, am spus că este un scenariu și un aranjament făcut între democrați și liberali „, a menționat Ion Ceban.

Ceban a reamintit că acest lucru a avut loc în 2013, când Partidul Liberal a fost scos din schema de Alianță pentru Integrare Europeană, pentru a asigura victoria lui Dorin Chirtoacă în alegerile primarului general în 2015. Numirea Silviei Radu în funcția de primar general interimar este, de asemenea, un aranjament între liberali și democrați, a asigurat el.

Socialistul a menționat, de asemenea, că presupunea că eliberarea lui Dorin Chirtoacă să aibă loc imediat după referendum. Cu toate acestea, faptul că s-a întâmplat mai devreme, dovedește, în opinia sa, că lucrurile stau foarte prost pentru partea adversă.

”Un lucru este clar: avem primar interimar, avem primar general eliberat din arest, precum au fost eliberați Chirinciuc, Gamrețchi și întreaga gașcă a liberalilor, care au jefuit constant primăria. Echipa noastră nu crede că Dorin Chirtoacă va sta în închisoare, deși merită din plin acest lucru. Prin urmare, îndemnăm absolut toată lumea pe 19 noiembrie să pună capăt dezmățului care se întâmplă în capitală cu participarea lui Dorin Chirtoacă și a Silviei Radu, regizat din spate de democrați și liberali, și toți cei care îndeamnă la boicot, pentru a salva situația. Repet: este un aranjament urât făcut pe ultima sută de metri, despre care am preîntâmpinat în permanență. Pe 19 noiembrie mergeți la referendum. În această zi decideți soarta capitalei, iar în primăvară decideți cine vă va reprezenta ca primar. Daca nu, Partidul Democrat va decide pentru toata lumea. Sau îl va șantaja pe Chirtoacă, care este plin de dosare penale, sau pe Silvia Radu „, a concluzionat Ion Ceban.

Amintim că, astăzi, 10 noiembrie, Dorin Chirtoacă a fost eliberat din arest la domiciliu și a fost pus sub control judiciar timp de 30 de zile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă