PSRM

29 ianuarie 2020

Candidatul susținut de PSRM, favorit la alegerile prezidențiale

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidențiale, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) ar obține cele mai multe voturi.

Potrivit unui sondaj de opinie prezentat miercuri, de compania sociologică Intellect Group, dacă duminica viitoare în țară s-ar organiza un scrutin prezidențial, candidatul susținut de PSRM ar obține cele mai multe voturi din partea alegătorilor – 35,40 la sută dintre persoanele chestionate au declarat că vor vota pentru candidatul socialiștilor la funcția de președinte al țării.

Pe locul doi în sondaj se află candidatul PAS, care este susținut de 24,3 procente dintre respondenți. Aproape 5 la sută dintre persoanele care au participat la sondaj au declarat că vor susține candidatul PDM, iar 2,3 procente – candidatul Partidului Nostru.

Partidul Șor și Partidul condus de Andrei Năstase – Platforma Demnitate și Adevăr, au șanse egale în fața alegătorilor în cazul scrutinului prezidențial. Pentru fiecare reprezentant al acestor două formațiuni ar vota cîte 2,1% dintre respondenți.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1134 de persoane cu vîrsta de 18 ani și mai mult, în perioada 16-23 ianuarie 2020. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de +/- 3%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă