PSRM

27 februarie 2020

Candidatul PSRM, Ștefan Gațcan, lider în sondaje, la alegerile parlamentare din Hîncești

Candidatul PSRM, renumitul doctor, Ștefan Gațcan, este lider în sondaje la alegerile parlamentare noi din Hîncești, care vor avea loc în data de 15 martie 2020.

Potrivit Barometrului electoral 2020, efectuat de IData, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare la circumscripția 38, Hîncești, pentru candidatul PSRM, Ștefan Gațcan, ar vota 13% din alegători. Pe locul doi s-a plasat independentul Grigore Cobzac, care este susținut de PPDA, acesta ar acumula 11%, iar pe locul trei se află Olesea Stamate (PAS) și Vitalei Balinschi (ȘOR) cu 10%.

Ion Mereuță, care participă la scrutin din partea PDM, s-a clasat pe aceeași poziție cu liberalul Dorin Chirtoacă. Pentru acești candidați sunt gata să-și dea votul 6%. Pentru Anatolie Postolache de la PLDM sunt gata să voteze 2%.
Numărul celor indeciși este de 42%.

Potrivit experților chestionați de iDATA, cele mai mari șanse de cîștig le au Grigore Cobzac și Ștefan Gațcan. Astfel, din cei 20 de experți întrebați de companie, 77% cred că cele mai mari șanse de cîștig le are candidatul independent, Grigore Cobzac.

Pentru candidatul PSRM, Ștefan Gațcan șanse de cîștig dau 75% din experți. Cîte 55% din experți dau șanse de cîștig pentru candidatul PAS, Olesea Stamate și candidatul PDM, Ion Mereuță.

La sondajul telefonic au participat 100 de respondenți, dar și 20 de experți. Perioada de colectare a datelor este 19-25 februarie, iar marja de eroare este de 9,8 la sută.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă