PSRM

17 decembrie 2015

Socialiştii lansează campania naţională de luptă cu acei care doresc lichidarea RM şi vor insista pe demiterea preşedintelui legislativului şi al ţării

Igor Dodon, liderul PSRM a susţinut un briefing în cadrul căruia a anunţat că socialiştii lansează o campanie amplă împotriva celor care doresc lichidarea statului R. Moldova. Campania include modificarea Constituţiei în partea ce prevede dispoziţiile privind caracterul suveran, independent şi unitar al statului, precum şi acţiuni de promovare a valorilor naţionale. Totodată, Igor Dodon a spus că PSRM nu va vota nici o candidatură la funcţia de Prim-ministru şi va insista pe demisia preşedintelui Parlamentului şi al ţării pentru uzurparea puterii de stat şi a îndemnat fracţiunile parlamentare să susţină iniţiativele socialiştilor.

Igor Dodon a menţionat că prima campanie naţională de promovare a valorilor naţionale „Iubesc Moldova” a fost lansată de el pe 7 aprilie 2011. În patru ani au fost realizate mai multe acţiuni, inclusiv pliante, ziare, spoturi publicitare etc. Dar, cu toate acestea, în opinia liderului PSRM, cei care luptă împotriva statalităţii RM s-au activizat foarte mult şi profită şi de suportul celor de la guvernare. Această stare de lucruri a motivat socialiştii să lanseze în timpul apropiat un set de acţiuni de amploare şi mult mai importante.

Una din acţiunile incluse în această campanie, potrivit lui Igor Dodon, este modificarea art. 142 din Constituţia Republicii Moldova, care prevede că statalitatea, integritatea şi suveranitatea RM poate fi revizuită, adica anulată de fapt, prin referendum. „Noi acum analizăm constituţiile tuturor statelor europene şi nu doar. Spuneţi-mi vă rog în care stat sînt incluse mecanizme de lichidare a acestui stat? Nu există astfel de state. Adica în Constituţia RM din start a fost inclusă modalitatea de anulare a statlităţii RM. De aceea am pregătit un proiect de modificare a Constituţiei. Cred că săptămîna viitoare, poate imediat după Anul-Nou voi începe personal discuţiile cu liderii fracţiunilor parlamentare. Cu Ghimpu n-ai ce vorbi, cu cel care stă în penitenciarul nr.13 tot nu ai ce vorbi. O să încep cu ceilalţi, să văd dacă vor susţine în plenul Parlamentului să modificăm Constituţia, astfel ca din Constituţie să fie excluse aceste prevederi”, a spus liderul PSRM.

Totodată, deputatul socialist a menţionat că în ediţia specială a PSRM, ziarul „Socialiştii” care are un tiraj de 350-400 mii de exemplare şi este repartizat gratis  în întreaga ţară, pentru luna decembrie va fi inclus un calendar cu harta Moldovei lui Ştefan cel Mare.

Referindu-se la poziţia socialiştilor pe marginea ultimilor evenimente, Igor Dodon a spus că socialiştii au pregătite proiectele de hotărîre ale Parlemantului de demisie a lui Andrian Candu şi Nicolae Timofte pentru uzurparea puterii de stat şi vor insista ca aceste proiecte să fie incluse în ordinea de zi. „Avem nevoie în ambele cazuri de cîte 10 semnături şi vreau să invit PLDM-iştii, verzii, de care îşi bat joc PD-iştii, PL-iştii, toţi îşi bat joc de PLDM – aveţi deputaţi, semnaţi împreună cu noi demisia lui Candu, voi doar insistaţi pe demisia lui. Noi avem 24 de semnături, mai puneţi şi voi 10 şi procedura este deschisă. Din altă tabără poate vor veni semnăturile pentru demisia Preşedintelui ţării. Noi vom insista pe aceste demisii la fel cum vom insista şi pe demisia procurorului general, a şefului CNA ş.a.m.d.”, a subliniat Igor Dodon şi a adăugat – „Vă promit că socialiştii nu vor nota nici pentru un candidat la funcţia de prim-ministru: Plahotniuc, Sturza, cine n-ar fi, măcar să-şi pună steluţa socialiştilor în frunte. Unica soluţie sînt alegerile parlamentare antivipate”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă