PSRM

14 septembrie 2022

Burduja: Fără instituirea stării de urgență în agricultură, crește pericolul de disponibilizări în domeniu

Introducerea stării de urgență în agricultură, despre care vorbesc agrarienii care au anunțat un miting de protest pe 20 septembrie, poate deveni pentru ei un colac de salvare pe termen scurt. Acest lucru a fost menționat de către deputatul socialist Petru Burduja, în cadrul emisiunii „Tema” la un canal TV privat.

„Astăzi, fermierul are datorii față de serviciul fiscal. Bineînțeles, serviciul fiscal blochează conturile și așteaptă restituirea banilor după vânzarea produselor. Sau sechestrează producția. Respectiv, dacă va fi instituită starea de urgență, fermierii vor avea dreptul să încheie un fel de memorandum și să amâne plata prin mai multe tranșe. Aceeași modalitate poate fi aplicată și unor agenți economici la importul de resurse. Astfel, instituirea stării de urgență poate deveni un colac de salvare temporară „, a spus Burduja.

Deputatul a reamintit că fracțiunea blocului Comuniștilor și Socialiștilor a propus în aprilie un proiect de lege privind eșalonarea penalităților, care va permite agenților economici și producătorilor agricoli să păstreze atât locurile de muncă, cât și afacerea.

„Există riscul ca în condițiile actuale, când nu există piețe de desfacere, iar băncile solicită rambursarea împrumutului și nu există nicio modalitate de a-l returna din lipsa piețelor de desfacere, am putea să ne confruntăm cu faptul că mulți angajați vor fi concediați. Este un moment foarte important. Este necesar să se acorde o atenție sporită modalităților de a menține activitatea agenților economici”, a subliniat Petru Burduja.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă