PSRM

22 septembrie 2022

Bogdan Țîrdea: Voi ați adus țara în pragul unei catastrofe! Mai bine plecați!

În cadrul dezbaterilor pe marginea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, înaintată de fracțiunea BCS, deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea,a criticat ”succesele” obținute de actuala guvernare în domeniul luptei cu corupția.

”Nici un dosar de rezonanța nu la-ți dus până la capăt: nici atacurile raider din 2010cu 100 mln. euro prejudiciu, nici Landromatul cu 20 mlrd. dolari, nici miliardul, nici privatizările dubioase!

Nu ațiîntors niciun leu din miliardul furat, nicio întreprindere strategică privatizată dubios – aeroportul, ”Tutun CTC” sau altele.

Ba mai mult – ați început devalizarea proprietății statului!

Ați cedat 5 hectare teren ai stadionului republican ambasadei SUA.

Ați permis schimbarea concesionarului la portul Giurgiulești și preluarea acestuia de BERD.

Ați început vinderea terenurilor și clădirilor”Teleradio-Moldova”, fiind vorba de 10 hectare terenuri, lucru declarat tranșant  chiar de Vlad Țurcanu, directorul întreprinderii!

Culmea, ministrul Topală a recunoscut public, că terenurile și clădirile celor 4 universități optimizate vor fi vândute! E vorba de zeci de hectare, cu valoare de sute de milioane lei!

Grație scandalului izbucnit, Ministerul Educației a fost nevoit să nege acest lucru, dar ei negau și comasarea lor, nu-i așa?

Ați promis căveți lupta cu corupția. Slusari, seful comisiei parlamentare de investigare a furtului miliardului zicea că beneficiari sunt Plahotniuc, Filat, Shor și Lucinschi!

Ei și, vorba ministrei Cantaragiu?

Plahotniuc e în Cipru, Filat dă indicații care miniștri trebuie de schimbat, Leancă face unirea, Lucinschi face poze cu doamna Sandu.

Iar Gaburici, care a oferit 5 mlrd. lei la 3 bănci, e sponsorul doamnei Sandu la alegerile prezidențiale! Ei deja sunt oameni buni, corect?

Ați dat afară pe toți din instituții… în afară de oamenii lui Plahotniuc. Lupu e șef la Curtea de Conturi, Calmîc – la ANRE, Armașu- la BNM, Musteața la CSM, Bulat la Procuratură, toți ceilalți fiind ambasadori în frunte cu Țulea.

În schimb, l-ați arestat pe Dodon, care a numit-o pe Sandu premier, și ați deschis dosare mamei sale pensionare și soției.

Dumnezeu cu voi, că prim ministru nu-și declară casa părintească, ca ministrul sănătății nu-și declară vila din Zimbrii Ceahlăului, iar ministrul infrastructurii – conturile bancare din Romania.  ANI e sub voi, procurorul tot e om bun…

Dar cum ne explicați că ați semnat un contract cu Gazprom, obținând cea mai mare creștere a prețului la gazele naturale din istoria țării – de la 126 USD la 1860! Nu există nicio țară din Europa care să plătească pentru gazele naturale de 14 ori mai mult decât în 2021! Formula ați propus-o voi și ați zis că e bună! Și că l-ați dominat pe Miller.

De ce în Ucraina și Ungaria gazul e 5 lei, România – 12, Polonia – 11, iar la noi – 23? Pentru că acolo nu se fură?

Cum ne explicați, că înperioada ianuarie-mai 2022 s-a înregistrat o creștere a contrabandei cu produse din tutun de 7 ori din Moldova către România. Datele se conțin în studiul companiei românești NovelResearch.

Cum ați procurat 30 % energie electrică din Ucraina la un preț mediu de 77$ și 100 $ pentru un megawatt, când la Kuciurgan e cu 59 $? În rezultat, prețul la energie practics-a dublat pentru cetățeni!

Cum explicați, că prețurile la motorină și benzină s-au dublat după ce ați adoptat legea privind produsele petroliere? Pentru că Bemol v-a fost sponsor?

Ioniță zice că legea servește marilor monopoliști!

Desigur, acestea sunt scheme bune. Fiindcă le promovează oamenii buni!

Ce să vă zic? Voi ați adus țara în pragul unei catastrofe! Și dacă țineți la ea, mai bine plecați!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă