PSRM

01 mai 2017

Bogdan Țîrdea: Pentru dreptate trebuie să luptăm

Astăzi, autoritățile moldovenști numesc „totalitarism“, „regimul“, în care medicina și educația au fost gratuite, salariile și pensiile au fost demne, și mulți dintre muncitori, țărani și intelectuali au devenit deputați, miniștri, prim-miniștri.

Despre acest lucru a declarat în cadrul mitingului de 1 Mai, deputatul Partidului Socialiștilor, Bogdan Țîrdea.

”Astăzi avem parte de o educație și medicină cu plată. Dreptul la locuință, precum și a proprietății în sine, nu există. Ne-au lăsat un singur drept – dreptul la sărăcie. Iar săraci au devenit 80% din cetățeni. La guvernare puteți vedea pe orcine – milionari, corupționari, simpli bandiți dar nu și muncitori, țărani, să nu mai vorbim despre intelectuali” a menționat deputatul.

Potrivit socialistului, actualii politicieni pro-guvern scuipă în fața propriului popor.

„Acest lucru poartă denumirea de democrație. Dar oare avem nevoie de o astfel de democrație, adică puterea bandiților si pentru bandiți? Nu cred. Toată puterea oligarhilor este construită pe minciună. Când vi se închid școlile – aceasta se numește optimizare. Când vi se fură uzinele și  pământul – se numește privatizare. Când vi se ia aeroportul, se fură miliardul și 40% din teritoriul țării – se numește integrare europeană! Iar dacă veți deschide gura și vă veți împotrivi, imediat veți primi cu piciorul. Toate acestea se numesc lupta împotriva corupției”, s-a indignat Țîrdea.

Cu toate acestea, deputatul a menționat că poporul moldovenesc are posibilitatea să restabilească dreptatea și să obțină o viață decentă:

„Dreptatea există, dar pentru ea trebuie să luptăm. Așa cum părinții noștri au luptat pentru dreptul de a studia și de a lucra. Așa cum strămoșii noștri au luptat pentru dreptul de a trăi într-o țară liberă. Să ne unim în jurul a ceea ce noi credem și să ne luptăm pentru noi și pentru copiii noștri”, a îndemnat alesul poporului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă