PSRM

22 noiembrie 2019

Bogdan Țîrdea: Este posibilă o împăcare între Dodon și Plahotniuc?

(Comentariul autorului Bogdan Țîrdea)

În ultimul timp, mulți cetățeni îmi pun una și aceeași întrebare: Este posibilă o împăcare între Dodon și Plahotniuc? Voi răspunde – niciodată. Ei sînt dușmani.

1) Plahotniuc a stat în spatele evenimentelor din 7 aprilie, în urma cărora PCRM și personal I. Dodon și premierul Z. Greceanîi au ajuns în opoziție.

2) Plahotniuc l-a trădat personal pe S. Narîșkin în 2010. Atunci s-a convenit asupra unei alianței PCRM-PDM, unde I. Dodon trebuia să fie prim-ministru.

3) El a furat victoria de la IND în alegerile primarului capitalei în 2011. Apoi, CEC a anunțat victoria lui IND în primul tur. Seara, CEC a anunțat o greșeală. A fost turul doi. V. Plahotniuc l-a ajutat pe Chirtoacă mizînd pe suburbii.

4) El l-a trădat pe I. Dodon în 2012, cînd în ultimul moment a refuzat s-o aleagă pe Z. Greceanîi în funcția de președinte.

5) El a creat clone și spoilere în 2014 – „Pentru Uniunea Vamală”, „Reformatorii comuniști”. Acestea au furat 8-9%. El s-a jucat cu Usatîi, care îndemna oamenii să strice buletinele de vot, ”a lovit” în PSRM și Dodon.

6) El a „lovit” în Dodon la alegerile prezidențiale, a deschis un dosar penal privind presupusa finanțare externă a PSRM, a ”otrăvit” PCRM, PN, PSD, PL împotriva lui Dodon. De asemenea, el a organizat un boicot al inaugurării.

7) L-a privat pe președinte de împuternicirile sale, l-a îndepărtat de la putere, i-a blocat toate proiectele de legi, toate vizitele sale în străinătate, i-a interzis să fie președinte și să meargă pe listele PSRM.

8) Plahotniuc a promovat ideea „binomului PDM-PSRM”, l-a stimulat pe Usatîi, Voronin, Șor, Kalinin și alții să-l insulte pe IND, au lansat falsuri în mass-media. El a susținut campania „Dodon nu este președintele meu” pentru a-l izola!

9) El se află în spatele a 2 accidente cu implicarea automobilului președintelui din septembrie 2018 și februarie 2019. De asemenea, el a deschis dosare penale împotriva lui IND, a deputaților, a intimidat familia președintelui și l-a amenințat cu moartea în iunie 2019.

10) În iunie, Plahotniuc s-a adresat la PG, încercînd să interzică PSRM și să-l arunce la închisoare pe președinte.

Toate acestea au fost făcute din exterior și continuă pînă în zilele de azi prin mîinile blocului ACUM, care au încercat să-l șantajeze pe IND folosind „dovezile” păpușarului! Căci ei au un singur stăpîn, nu-i așa?

Iată de ce anume I. Dodon l-a demis pe Plahotniuc în 2013 și l-a alungat de la putere în 2019.

El îl va priva în curînd și de Ordinul Republicii. Și numai el va face totul pentru a-l aduce pe Plahotniuc în cătușe.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă