PSRM

18 februarie 2020

Bogdan Țîrdea: Care este diferența dintre Plahotniuc și Sandu, în afară de gen?

Timp de doi ani, blocul ACUM l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc că a folosit mecanisme ideologice pentru a scinda societatea și a sustrage atenția opiniei publice de la gravele probleme existente în țară. Cu toate acestea, astăzi PAS și PPDA promovează aceeași tactică. Despre acest lucru a declarat în cadrul conferinței de presă de marți, deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea.

“Timp de doi ani, reprezentanții unui bloc politic ne acuzau că chipurile Plahotniuc și Dodon utilizează factorul geopolitic, pentru a scinda societatea, a manipula alegătorul și a capitaliza voturile. Se referea acest lucru la discuția despre Uniunea Eurasiatică sau Uniunea Europeană; denumirea limbii, că e română sau moldovenească; autonomie și federalizare; despre cine a lansat sau cine a stopat conflictul transnistrean și multe altele.

Iar astăzi, noi asistăm la același lucru demarat de blocul „ACUM”. Ei vin cu inițiativa de semnare a unei declarații comune privind integrarea europeană, declarație pe care tot ei anterior o criticau și mai ales au sabotat totalmente acesată inițiativă încă prin anul 2018. Tot ei au lansat în spațiul public moțiuni simple contra ministrului Ciocoi, falsificînd și interpretînd, rupînd din context anumite declarații a acestui ministru în contextul rolului misiunii pacificatoare a Rusiei în soluționarea conflictului transnistrean”, a menționat socialistul.

Astfel, Țîrdea a ajuns la concluzia că cei din blocul „ACUM” folosesc aceleași metode de care, pînă de curînd, l-au învinuit pe Plahotniuc. Și aceasta în pofida faptului că anterior, partidele constituiente ale blocului „ACUM”, s-au angajat în ambele acorduri semnate cu PSRM să se abțină de la declarații și acțiuni ce contribuie la dezbinarea societății, inclusiv etnice, lingvistice, națioanle, geopolitice.

“De 5 ani mă întreb: care este diferența dintre Plahotniuc și Sandu, în afară de gen? Eu nu înțeleg. Au creat o alianță în Parlament, au votat pentru privatizarea BEM, pentru predarea aeroportului, au votat unul pentru celălalt, au făcut parte din același Guvern, au furat miliardul etc. Candu a votat pentru Sandu, Sandu – pentru Candu, Plahotniuc a chemat pentru Sandu. Acum promovați aceleași practici. Întrebații: cînd au fost ei onești, atunci, acum sau niciodată?”, a conchis Bogdan Țîrdea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă