PSRM

20 octombrie 2023

Bogdan Țîrdea: Guvernul Recean a prezentat un dezastru absolut drept o mare realizare

”Un dezastru absolut guvernul Recean a putut să-l prezinte ca o mare realizare”, a remarcat deputatul BCS Bogdan Țîrdea în cadrul luării sale de cuvânt în Parlament. Deputatul a fost șocat de faptul că timp de o oră un ministru a încercat să ne convingă că gazul rusesc de 4 lei este rău, iar același gaz de 30 de lei – este bun. Un alt ministru este mulțumit de faptul că în Moldova au fost închise 4 universități, inclusiv o universitate agrară într-o țară agrară.

„Dar ce vedem în realitate? Economia scade într-un ritm fără precedent în toate sectoarele. PIB-ul a scăzut cu 2,4% în prima jumătate a anului și cu 6% în anul trecut. Iar voi ne spuneți despre integrarea europeană? Un dezastru total! Producția industrială a scăzut cu 7%, producția agricolă – cu 21%, exporturile produselor autohtone – cu 16%! Despre ce fel de dezvoltare vorbiți? Deficitul bugetar a ajuns la 8 miliarde de lei. Și în aceste condiții, voi vă majorați salariile?

Spuneți că sunteți în căutare de resurse, dar țara este în datorii! Datoria statului a crescut cu 23 de miliarde de lei în doi ani! Fiecare moldovean, inclusiv copil, datorează astăzi 40 de mii de lei! Statul nu poate funcționa fără împrumuturi externe. Dar unde sunt miliardele de euro de sprijin extern primite, din care 80% sunt împrumuturi?

Sărăcia absolută a crescut în țară cu 30% în doar un an, iar în 2023 acest indicator este într-o continuă creștere. Considerați că aceasta este omenește? Pensionarilor li s-au compensat pensiile pe jumătate, salariile profesorilor au fost majorate cu 8%, la medici cu 15%, iar la miniștri – cu 300%! Adică miniștrii sunt oameni buni, iar restul nu sunt – așa se primește?”- a concluzionat Bogdan Țîrdea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă