PSRM

16 ianuarie 2021

Bogdan Țîrdea: Pariul lui Sandu pe haos se poate întoarce împotriva ei

Comentariul politologului, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea:

„O situație interesantă s-a creat în Moldova. Nu există majoritate parlamentară. Guvernul a demisionat. Nici candidat la funcția de prim-ministru nu există. Președintele Sandu refuză să îl numească, deși Constituția obligă.

În același timp, Sandu a început un război cu Procurorul General, încercînd să-l destituie, astfel cum a încercat anterior cu prim-ministru. Sandu este, de asemenea, în spatele campaniei de informare pentru discreditarea primarului capitalei, Ion Ceban.

Partenerii lui Sandu din PPDA au început să o critice pentru lipsa unui plan, inconsecvență, indecizie. Mai mulți avocați (N. Eșanu, M. Catană) și chiar ministrul Justiției F. Nagacevschi o acuză pe Sandu de încălcarea Constituției, diminuarea statului de drept.

Se pare că Maia Sandu vrea să decapiteze și să paralizeze toate instituțiile principale ale statului: Parlament, Guvern, Procuratura Generală și primăria capitalei, pentru a rămîne singurul centru de putere. Dar toate acestea se vor întîmpla pe fondul haosului absolut. Și este puțin probabil ca ea să poată transfera din nou toată vina și responsabilitatea la persoana lui Igor Dodon. Pariul lui Sandu pe haos se poate întoarce împotriva ei.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă