PSRM

24 martie 2020

Bogdan Țîrdea: Pacea și carantina sunt condițiile principale pentru supraviețuirea cetățenilor și a democrației în general

(Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

– Astăzi pe facebook circulă o mulțime de discuții conform cărora Coronavirus este o înșelătorie mondială. Cică, nu este atît de periculos. Acesta este cel mai probabil un produs de propagandă. 50 de milioane au murit din cauza gripei spaniole și doar 17.000 din cauza Covid-19!

Voi spune așa. Într-adevăr există o înșelătorie – însă aceasta este isteria din mass-media, panica populației, prăbușirea piețelor bursiere. Au scăzut acțiunile multor giganți mondiali: Deutsche Bank (-12%), Société Général -10%, Apple – 5%, Boeing Co – 13,4%! Timp de 3 săptămîni, bursa de valori din SUA a pierdut peste 6 trilioane de dolari, piața mondială – 10 trilioane de dolari!

Are loc o achiziție de acțiuni la prețuri ieftine cu rechini mari, redistribuirea banilor în lume.

PIB-ul american și european va scădea cu peste 3% în prima jumătate a anului. Criza globală este inevitabilă. UE va îngheța extinderea, asistența acordată țărilor Parteneriatului Estic.

Pentru isteria cu coronavirus, se poate presupune și o posibilă testare a programului „inteligență artificială” și o restricție completă a democrației:

  • Solicitările de a refuza numerarul și achitarea cu carduri;
  • Trecerea la comerțul on-line;
  • Supravegherea prin camerele foto instalate în toate țările, inclusiv a noastră;
  • Supravegherea prin GPS și telefon, cum cetățenii respectă carantina (China, UE)!
  • Baze de date ale tuturor cetățenilor care au fost în contact cu pacienții;
  • Impunerea zilnică a anumitor modele de comportament: stați acasă, spălați-vă mîinile, nu vă salutați, nu comunicați, nu mergeți la biserică etc.
  • Robotizare accelerată: în China, pacienții sunt monitorizați de roboți care sunt controlați de computere ultra-moderne.

Toate acestea există.

Dar și virusul există. Fără virus, nu ar exista nici escrocherii. Iar virusul este extrem de periculos și mortal. Prognozele sunt extrem de rele – pot muri milioane de oameni.

1) Gripa (sezonieră) are o rată a mortalității de 0,1%, Coronavirus – 1%! Prin urmare, este de 10 ori mai mare. Așa au spus oamenii de știință. Dar Coronavirusul în sine nu este de acord cu aceste date. Pe 22 martie, mortalitatea de Covid-19 era de 12%! Dar pe 24 martie – deja 14% (16 558 de persoane)!

2) COVID-19 se transformă constant și se răspîndește foarte repede. Începînd cu 24 martie (8 dimineața), avem 381 761 infectați în întreaga lume. Morți – 16 658. Recuperați – 102 429 (doar 1/3).

3) El poate supraviețui în atmosferă de la 3 la 8 ore și nu doar cîteva ore, așa cum se credea anterior! Acest lucru este declarat de oamenii de știință americani.

4) Acesta nu omoară numai persoanele în vîrstă. În New York, 54% dintre pacienții aflați în stare gravă sunt cetățeni cu vîrste cuprinse între 18 și 49 de ani! Aparent, virusul s-a transformat…

Desigur, panica controlată de cineva poate face mai mult rău decît virusul însuși. Acest fapt este demonstrat.  Prin urmare, pacea și carantina sunt condițiile principale pentru supraviețuirea cetățenilor și a democrației în general! Dacă ne activăm inteligența, nu va apărea cea „artificială”.

P.S. Și ultimul lucru. Puteți crede în orice, dar mai bine să nu mergeți la Milano.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă