PSRM

17 noiembrie 2019

Bogdan Țîrdea: Slujiți adevărului, dar nu Maiei Sandu!

(Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

Pe 15 noiembrie 2019, portalul www.mold-street.com, finanțat de Fundația Europeană pentru Democrație (EED), și-a permis să publice un articol denigrator la adresa subsemnatului! https://www.mold-street.com/?go=news&n=9668 Acest articol a fost preluat de canalul PROTV și acesta finanțat de EED, precum și de Radio Chișinau, Unimedia și evz.ro.

Așteptăm să fie publicat și de TV 8, Jurnal TV – posturi de televiziune finanțate de același fond, aservite și ele PAS-ului Maiei Sandu! Acelui PAS, care cică, nu ar avea presă aservită!

Acesta este un articol scris la comandă, plin de falsuri care sfidează absurdul! Un articol care o elogiază pe Maia Sandu, operînd cu afirmații speculative, false, sofisme de cartier! Un articol pe care nici măcar nu au îndrăznit să-l subsemneze, știind prea bine, că e un fals ordinar!

Un articol cu o denumire impertinentă și specifică doar presei tabloide: „Cum socialistul Țîrdea a scăldat Parlamentul cu date false și irelevante pentru a argumenta moțiunea”.

Procedeul e cunoscut -nimeni nu citește articole. Lumea citește denumirea și o ia pe bune, ca pe purul adevăr! Am citit cu atenție această „operă”, scrisă pe capul beat la oficiul PAS. Și ce credeți!

1)Nu am văzut niciun singur argument plauzibil că aș fi mințit!

2)Nu au negat o singură cifră pe care am citat-o, confirmînd de fapt ceea ce am spus. Iată ce am spus din tribuna parlamentului:

a) Din mai, exporturile către UE au scăzut constant – în mediu cu 7,5%, iar în august – cu 13%!

b) În iulie-august, prețurile la legume și fructe au crescut cu 20-30%, inclusiv – roșii 80%, cartofi 30-60%, fructe – 20-30%.

c) În iunie-august – volumul mărfurilor transportate a scăzut lunar cu 10%!

d) Energia electrică s-a scumpit cu 15% la nord, cu 6% la Chișinău!

e) Timp de 10 luni, a crescut numărul infracțiunilor excepțional de grave cu 17.39%, deosebit de grave 9.84%, violurilor cu 63.33%, tîlhăriilor cu 57.14%, contra autorităților publice cu 75.43%, comise de grupuri organizate cu 85.71%!

3) Singura cifră cu care au încercat să speculeze este distrugerea a 90% de roadă în nord și sud! Cică nu este așa, deoarece producția de legume a crescut cu 7,4% (în prețuri comparabile). În curînd vă voi prezenta cifrele reale! Despre faptul că Ministerul nu a dat un singur leu, nu a trimis un singur funcționar, Moldstreet înțelept a tăcut!

4) Argumentele, cică incontestabile, prezentate de acești scriitorași mincinoși, constă în faptul că „Guvernul nu este vinovat de majorarea prețurilor la legume cu 30-60%, nu este vinovat de scăderea exporturilor, nu este vinovat de majorarea impozitelor! Este imposibil să realizezi minuni în 5 luni!”

„Voi, PSRM, tot ați susținut politica fiscală a Guvernului”. Stop! Am fost împotriva ei! Am susținut TVA la Horeca pentru a nu fi acuzați de sabotaj! Ce să vă spun? Sunteți jalnici! În curînd voi prezenta noi cifre și voi demonstra că Guvernul Maiei Sandu a fost un adevărat DEZASTRU. Și, slavă Domnului că am scăpat de el la timp!”.

P.S. Acum uitați-vă la fotografiile de mai jos! Raionul Briceni. Satul Larga. Ferma AGROPATREASCA. 90% din cultura de soia, mere, floarea-soarelui – distruse!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă