PSRM

22 ianuarie 2020

Bogdan Țîrdea: calculele Maiei Sandu privind fragmentarea clasei politice s-au dovedit a fi eronate

Calculele liderului PAS și fostului prim-ministru Maia Sandu, care a decis să ațîțe toate partidele politice împotriva actualului șef al statului, Igor Dodon, s-au dovedit a fi eronate. Despre acest lucru a scris într-un articol analitic publicat în ziarul „ Аргументы и Факты в Молдове” deputatul PSRM și doctorul în științe politice Bogdan Țîrdea.

“Unele ambasade, fundații, ONG-uri și zeci de mass-media lucrează deja în această direcție avînd unicul scop de a-l discredita pe Igor Dodon”, menționează Bogdan Țîrdea.

„Totodată, aceștia îi promovează pe V. Voronin, R. Usatîi, G. Petrenco cu un singur scop – de a turna un butoi de zoi în adresa președintelui”, subliniază deputatul în articol.

Cu toate acestea, pe 31 decembrie, pe flancul drept al clasei politice din Moldova, a apărut o nouă mișcare unionistă create din cinci partide unioniste care intenționează să traseze propria lor linie, dar nu o vor “acompania” pe Sandu.

Nu s-au adeverit nici calculele doamnei Sandu privind cooperarea cu Partidul Democrat, care nu este deloc dornic să participe la alegerile parlamentare anticipate.

De Sandu s-a distanțat și fostul său partener din Blocul ACUM, Andrei Năstase, pe care l-a transformat într-un outsider politic.

Toate calculele doamnei Sandu s-au dovedit a fi eronate, rezumă politologul: „Ea a crezut că va zdrobi toate partidele din țară, ațîțîndu-le împotriva lui Igor Dodon. Dar există probabilitatea că astfel, ea va reuși să-i unească pe mulți împotriva sa”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă