PSRM

10 decembrie 2021

Bogdan Țîrdea: PAS promovează cea mai antisocială politică din ultimii 10 ani

„Partidul pro-prezidențial de la guvernare PAS promovează cea mai antisocială politică din ultimii 10 ani. Aceștia au mințit pensionarii, profesorii, medicii. Ei au lipsit mamele de îndemnizații adecvate, acuzându-le că au un concediu de îngrijire a copilului prea lung! Ei i-au ignorat pe cei nevoiași! Și noi suntem siguri că cetățenii le vor răspunde cu aceeași monedă!”, este declarația d-lui Bogdan Țîrdea, deputatul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, făcută în cadrul unui briefing de astăzi.

Deputatul a reamintit că în anul 2020-2021, reprezentanții PAS au promis majorarea pensiilor până la 2 mii de lei pentru toți. Înainte de alegeri, Maia Sandu a promis că va reduce cheltuielile pentru președinție, va întocmi un buget „pentru oameni”, va cere de la partenerii internaționali bani pentru susținerea pensionarilor, va găsi bani pentru susținerea fermierilor.

În realitate însă totul se întâmplă altfel. De 2,5 ori mai puțini pensionari au primit pensia minimă de 2 mii de lei. A fost anulată indexarea pensiilor de două ori pe an, îndemnizația unică pentru pensionari a câte 1000 de lei de două ori pe an. A fost majorată vârsta de pensionare până la 63 de ani. În consecință, 60 mii de pensionari nu vor putea să se pensioneze anul acesta.

Socialistul a atras atenția asupra creșterii diferenței dintre pensiile „celor bogați” și ale „celor săraci” în anul 2022. Astfel, potrivit datelor Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, pensia judecătorilor va constitui 24 551 de lei, a procurorilor – 19 488 de lei, a miniștrilor – 11 925 de lei, a deputaților – 9995 lei. Iar pensia minimă de vârstă pe țară va fi de 2 792 de lei.

Pensia medie a judecătorilor va crește cu 3 462 de lei, cea a procurorilor – cu 2 049 de lei, a miniștrilor – cu 1618 lei. Iar a celorlalți cetățeni – cu 667 de lei.

„Iată și toată solidaritatea PAS. Ei pur și simplu au mințit pensionarii, i-au condamnat la sărăcie”, a menționat Bogdan Țîrdea.

Deputatul a prezentat și alte date care demonstrează faptul că guvernarea PAS ignoră nevoile majorității cetățenilor și nu-și îndeplinește promisiunile pe care le-a făcut înainte de alegeri.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă