PSRM

17 martie 2020

Bogdan Țîrdea: PAS este un caz avansat de impotență politică

Politologul, deputatul în Parlamentul RM din partea fracțiunii PSRM Bogdan Țîrdea, l-a felicitat pe Ștefan Gațcan pe rețelele de socializare cu ocazia obținerii victoriei covărșitoare la Hîncești. El a obținut 5539 de voturi, adică cu aproape 1000 de voturi mai mult decît cel mai apropiat concurent Olesea Stamate (4554).

„Tradițional, gruparea Candu-Sandu-Șor și Usatîi, după ce au aflat rezultatele, s-au indignat, urlînd cu toții împreună!

Cică, președintele a riscat viața cetățenilor organizînd aceste alegeri!

PSRM a cîștigat, deoarece candidații PAS și PPDA s-au separat în 2 coloane!

Motivul urletului este clar. PAS a Maiei Sandu a pierdut, PSRM a cîștigat. Dacă ar fi fost invers, atunci nu ar fi urlat. Ci ar fi organizat un carnaval în detrimentul pensionarilor și a bugetarilor – cu fete, pene, dansuri, de care, în Brazilia s-ar rușina!

Și acum la obiect. Pandemie, spuneți? Și Franța a organizat alegeri locale. Dar acolo situația cu epidemia este de zece ori mai rea decît a noastră. De ce nu se critică?

Președintele nu a interzis alegerile? El nu are niocio legătură cu asta! Decizia este luată de CEC. Și nimeni nu a cerut CEC-ului să amîne alegerile. De ce nu au solicitat? Pentru că ei erau siguri că vor cîștiga! Doar Hîncești-ul este patrimoniul lor.

Mai mult decît atît, Stamati și Cobzac au făcut o campanie acerbă pînă în ultima zi. Duminică au alergat prin zonă ca niște cîini de vânătoare! Coronavirus? Nu, n- am auzit!

Argumentul cu privire la dezbinare este, de asemenea, ridicol. PAS + PPDA are mai puține voturi decît PDM + PSRM. Mai pe scurt, aceasta este karma.

De fapt, acești domni înțeleg că alegerile le-au dat o lovitură dură!

  1. Cei de dreapta au pierdut pe teritoriul lor, unde cei de stînga nu au cîștigat niciodată;
  2. Alegerile la Hîncești au fost o repetiție pentru cele prezidențiale. Și acestea au demonstrat cine este favoritul;
  3. Sandu a dovedit că, fără sprijinul lui Năstase, ea nu ar putea obține nici măcar un mandat la Hîncești, nu mai vorbim de cel de președinte. Ea nu este lider și nu poate revendica statutul de CANDIDAT UNIC din partea forțelor de dreapta;
  4. PSRM s-a consolidat obținînd un alt deputat în Parlament. Pe scurt, PAS este un caz avansat de impotență politică. Aici, atît “Viagra”, cît și Soros sunt neputincioși”, a scris Bogdan Țîrdea.
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă