PSRM

21 noiembrie 2020

Bogdan Țîrdea despre virusul integrării europene

Comentariul politologului Bogdan Țîrdea:

„Au trecut deja 30 de ani de cînd virusul integrării europene s-a instaurat în creierul moldovenilor.

Mulți oameni percep viața europeană minunată cu pensii și salarii mari, jeepuri și Mercedes-uri, case cu trei etaje.

Trebuia doar de semnat (fără a citi termenii) planul Moldova-UE, planul Moldova-NATO, Acordul de Asociere – și voilà, sunteți în paradis! Ați intrat în familia „popoarelor civilizate”!

Dar apoi au apărut oligarhi, hoți și oficiali corupți, care au început să-i împiedice pe moldoveni să trăiască ca în Europa.

La început, moldovenii au fost împiedicați de Voronin, care a semnat planul RM-UE. Acesta a fost distrus pe 7 aprilie 2009.

Apoi cei care l-au înlăturat de la putere pe Voronin au început să-i împiedice pe moldoveni să trăiască ca în Europa! Aceștia s-au dovedit a fi corupți. Filat a fost arestat.

Apoi s-a dovedit că Leanca, care a semnat Acordul de Asociere, este la fel, oficial corupt. La urma urmei, pe vremea sa, s-a furat BEM-ul, miliardul, aeroportul. Leancă a trebuit să fugă în România.

Atunci toată lumea și-a dat seama că răul principal pe calea integrării europene și a fericirii universale este oligarhul Vlad Plahotniuc, care a fost împins la putere de Statele Unite și personal de Victoria Nuland! Acesta a fost alungat din țară în iunie 2019! Toată lumea a înțeles că el este coruptul principal!

Dar s-a dovedit că nimic nu se schimbă în bine chiar și pe vremea prim-ministrului Sandu! A fost demisionată în noiembrie 2019!

Apoi a venit pandemia, criza economică globală și o secetă severă. Toată lumea a înțeles că de vină a fost anume președintele Igor Dodon, precum și lipsa unui nivel de trai european! Sandu l-a înlăturat pe Dodon de la putere cu ajutorul Occidentului pe 15 noiembrie 2020, acuzîndu-l de presupusă corupție!

Cine credeți că va fi următorul, care va fi acuzat de lipsa unui nivel de trai european și de corupție?

Și de ce cetățenii a nicio țară din fosta URSS, care se străduiau să ajungă în Europa, după ce au introdus mii de legi și standarde europene, nu au început să trăiască mai bine? Din cauza oficialilor corupți susținuți chiar de UE? Sau acest lucru se datorează standardelor europene?”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă