PSRM

16 iunie 2022

Bogdan Țîrdea: Nu există nicio diferență dintre Sandu și Plahotniuc

Bogdan Țîrdea, deputat în Parlament din partea Partidului Socialiștilor, a făcut o paralelă între oligarhul Plahotniuc, care a fost dat jos acum trei ani și actualul președinte Sandu. Potrivit lui Țîrdea, acțiunile acestora împotriva opoziției, presei din Rusia, limbii ruse, Stadionului Republican sunt absolut identice, deși în ochii „partenerilor externi” sunt percepute în mod diferit.

„Niciun reprezentant al regimului PDM implicat în furtul miliardului așa și nu a fost condamnat de regimul actual al Maiei Sandu și al partidului său. Unii dintre acești figuranți au fost chiar promovați în funcții, devenind ambasadori ș.a.m.d., a subliniat deputatul PSRM. Deci, cu cine a luptat Maia Sandu: cu Plahotniuc sau cu poporul?”.

„Maia Sandu este același Plahotniuc, doar că în fustă mini. Nu există diferențe între ei – nici în metodele aplicate, nici în atitudinea față de popor, nici în atitudinea față de cei care au jefuit acest popor”, a declarat Bogdan Țîrdea și a adăugat că amploarea jefuirii poporului de către guvernare este și mai mare. Deputatul a precizat că astăzi, Moldova a înregistrat cea mai înaltă rată a inflației din Europa și cele mai înalte prețuri la benzină din CSI.

Țîrdea a citat-o pe prim-ministrul Gavrilița, care a declarat recent că „prețurile se majorează din cauza că poporul așteaptă creșterea acestora”. Deputatul PSRM a acuzat guvernarea de lipsă de atitudine adecvată și a remarcat că poporul n-a așteptat majorarea prețurilor, ci a salariilor, pensiilor, burselor, investițiilor, deschiderea noilor școli și spitale și nu închiderea celor existente.

„Voi ați dezbrăcat acest popor până la piele, pe cei săraci i-ați transformat în cerșetori, pe cerșetori – în persoane fără adăpost, a spus Bogdan Țîrdea, adresându-se către autorități. Vreți să furați religia noastră, pământul, țara”. În continuare, deputatul a chemat oamenii să participe la proteste și a cerut demisia președintelui Maia Sandu.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă