PSRM

14 iulie 2020

Bogdan Țîrdea: Ne-am săturat să fim responsabili pentru acțiunile adversarilor noștri

Deputatul PSRM, politologul Bogdan Țîrdeaa, a răspuns la învinuirile fostului primar Ruslan Codreanu în adresa Guvernului Ion Chicu cu privire la repararea drumului către reședința președintelui.

„Ne-am săturat deja să fim responsabili pentru acțiunile adversarilor noștri”, a scris Bogdan Țîrdea pe rețeaua de socializare.

Deputatul PSRM a amintit că este vorba despre drumul M1 Frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 71.0 – 81,0 (sectorul Suruceni-Condrița).

Licitația pentru repararea acestui drum a fost efectuată în baza Hotărîrii Guvernului condus de Maia Sandu nr. 206/2019. Licitația propriu-zisă a avut loc la 27.10.2019.

Licitația a fost cîștigată de Lusmecon SA, care a propus prețul de 46,5 milioane de lei. Documentele de proiectare pentru 10 km de drum au fost elaborate de Intexnauca S. A.

Deci, învinuirile la adresa Guvernului Chicu sunt mai mult decît nefondate.

De asemenea, Bogdan Țîrdea a prezentat statistici ca răspuns la acuzațiile false din partea rubricii „Eșecurile Guvernului Chicu”.

„Uitați-vă la acest tabel. Sunt prezentate bugetele pentru reparații rutiere. Vorbim despre o sumă de peste 4 miliarde de lei (4106 milioane).

Și acestea sunt doar resurse interne. Dacă luăm în considerare împrumuturile Băncii Mondiale, BERD – iar acestea sunt de aproximativ 2 miliarde de lei, atunci bugetul total care vizează repararea drumurilor va fi de peste 6 miliarde de lei!

Această sumă este de 2 ori mai mare decît bugetul anului 2019!

Doar comparați sumele:

2018 – 3.401 milioane;

2019 – 2.727 milioane;

2020 – 4.106 milioane (cu împrumuturi externe – peste 6 miliarde de lei).

Și da. Chiar și administrația publică locală de nivelul 2 a primit bugete mai mari (661 milioane lei) decît în ​​2019 (357 milioane lei!)

Acum înțelegeți de ce opoziția urlă atît de mult?

Sunt acaparați de teamă că țara, chiar și în fața unei pandemii severe și a unei crize economice globale aprige, a găsit resurse pentru dezvoltare!

Deci, îl schimbăm pe Chicu cu Năstase? ” – a scris ironic Bogdan Țîrdea.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă