PSRM

05 aprilie 2021

Bogdan Țîrdea: Despre cum Maia Sandu și echipa sa au încercat să minimalizeze o realizare majoră a lui Igor Dodon

Comentariul politologului Bogdan Țîrdea:

Să facem claritate despre modul în care Maia Sandu și echipa sa au încercat să minimalizeze o realizare majoră a lui Igor Dodon: obținerea a 180 000 de vaccinuri Sputnik V din Rusia.

Sarcina Maiei Sandu a fost să abată atenția cetățenilor de la aceasta, să discrediteze autoritățile și să schimbe subiectele discuțiilor publice.

Acum să aruncăm o privire asupra acțiunilor echipei Maiei Sandu și ale ambasadorilor:

  1. În perioada 1-2 aprilie, Dodon se afla în vizită la Moscova;
  2. Pe 1 aprilie, Igor Dodon a declarat: Rusia va dona 180 000 de doze de vaccin Sputnik V;
  3. În aceeași zi, ambasadorul UE Michalko se întâlnește de urgență cu premierul interimar Ciocoi. Ambasadorul SUA Hogan se întâlnește cu Sandu și Usatîi. Michalko îl convinge pe Ciocoi să introducă măsuri de urgență mai stricte.
  4. Pe 1 aprilie seara: Comisia pentru Situații Excepționale și premierul interimar au anunțat noi măsuri restrictive pentru următoarele 60 de zile. Printre măsuri: interdicția de a vizita parcurile și terenurilor de joacă, care provoacă indignare în rândul cetățenilor!
  5. Pe 1 aprilie seara, Usatîi apare la TV8 (Cutia Neagra). Aici face declarații că un deputat PDM a fost violat de 6 oameni de afaceri. Cetățenii încep să discute acest subiect.
  6. Pe 2 aprilie, apare Voronin la TV8 (Întreaba Ghețu). Liderul PCRM spune că hoții vor să rămână la putere! Cu o zi mai devreme, același Voronin a spus că alegerile în timpul unei pandemii sunt o infracțiune.
  7. Pe 2 aprilie, Maia Sandu anunță că va solicita Curții Constituționale anularea stării de urgență.
  8. Pe 2 aprilie, consilierul președintelui V. Negruța (condamnat la 3 ani pentru corupție) a anunțat că Dodon se pregătește să fure 2 miliarde!!!
  9. Pe 3 aprilie, consilierul N. Gavriliță: Dodon vrea să fure 20 de miliarde de lei de la Banca Națională!
  10. Tot pe 3 aprilie – răpirea judecătorului M. Ceaus, cu participarea SSU!

Deja pe 3 aprilie, de fapt, odată cu întoarcerea lui Igor Dodon de la Moscova, primarul capitalei, Ion Ceban, a anulat restricția de vizitare a parcurilor…

Și așa acționează de fiecare dată Sandu. Nu face nimic pentru cetățeni, discreditează adversarii și își atribuie meritele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă