PSRM

14 martie 2024

Bogdan Țîrdea: „Oamenii buni” înarmează țara, iar ceilalți vor trebui să lupte

Deputatul Bogdan Țîrdea s-a arătat revoltat față de acțiunile autorităților de a înarma țara, cu încălcarea statutului constituțional de neutralitate. „Împotriva cui vă înarmați? Câte minute sau ore va putea rezista Moldova în caz de război? O oră? Două? Trei? Există vreun copil de ministru care să îndeplinească serviciul militar? Mă tem că „oamenii buni” înarmează țara, iar ceilalți vor trebui să lupte”, a spus deputatul în discursul său pe marginea raportului de activitate a Guvernului, în Parlament.

Bogdan Țîrdea a atras atenția asupra faptului că autoritățile nu au bani pentru indexarea legală a pensiilor, din același motiv sunt închise instituțiile de învățământ, inclusiv Universitatea Agrară, sunt lichidate spitalele, inclusiv cel mai vechi spital ”Toma Ciorbă”. Nu există bani pentru întreținerea asistenților sociali, pentru salariile lucrătorilor feroviari, dar salariile miniștrilor au fost majorate cu 200%. Au redus fondurile pentru finanțarea agriculturii – dar au crescut bugetul ministerului Apărării de 5 ori!

„De ce vă pregătiți?”, a întrebat Bogdan Țîrdea membrii cabinetului de miniștri, aducând drept exemplu militarizarea generală a țării. În opinia sa, Moldova nu are nevoie de cheltuieli militare exagerate. Acestea ar trebui să fie îndreptate spre necesitățile reale ale cetățenilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă