PSRM

16 mai 2022

Bogdan Țîrdea: Ne trebuie un guvernator nu al oligarhilor, ci al Republicii Moldova

Republica Moldova are nevoie de un guvernator al BNM care nu slujește oligarhilor și corporațiilor internaționale, ci poporului acestei țări, a declarat deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, la protestul organizat în fața sediului BNM.

”Avem un guvernator al BNM care pune rata de creditare de 15%, ridică inflația la 27%, datoria externă a ajuns la 100 de miliarde de lei și se dă în spectacol și ne spune să consumăm și să cheltuim mai puțin. Toți trei guvernatori din Moldova au promovat ”legea miliardului” care au impus cetățenii să întoarcă 25 de miliarde de lei timp de 25 de ani. Adică, banii i-au furat oligarhii de la guvernare, iar poporul trebuie să-i întoarcă. Toți au fost numiți de Plahotniuc. (…) Nouă ne trebuie un guvernator al poporului, care va servi această țară și nu corporațiile transnaționale. Ne trebuie un guvernator nu al oligarhilor, ci al Republicii Moldova”. a declarat deputatul.
Manifestanții scandează ”Stop creșterii inflației”, ”Stabilizarea prețurilor”, ”Demisia”.

Amintim, BNM prognozează o rată a inflației în trimestrul trei al acestui an de 31 la sută. Potrivit celui de-al doilea Raport asupra inflației, BNM estimează o rată medie anuală a inflației de 27,3%, iar pentru anul viitor – de 16,5%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă