PSRM

28 februarie 2024

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a cerut stabilirea unor tarife adecvate

Astăzi, în fața sediului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat o acțiune de protest împotriva prețurilor nejustificat de mari la resursele energetice și a cerut stabilirea unor tarife adecvate.

În cadrul protestului au fost scandate lozinci: „Jos tarifele ridicate!”, ”Jos guvernarea!”, ”ANRE în demisie!”, „Rușine!”, ”Încetați să vă bateți joc de oameni!” ”Nu vom renunța!”, ”Jos PAS!”.

Consilierul municipal, Alla Ursu-Antoci, a remarcat prețul pe care poporul Moldovei îl plătește pentru incompetența guvernării mincinoase. „Ni se spune că tarifele ridicate reprezintă prețul libertății. E o minciună. Tarifele ridicate reprezintă prețul incompetenței și neprofesionalismului PAS. Tarifele sunt ridicate deoarece la conducere se află persoane care nu au lucrat niciodată în funcții de răspundere, care au venit în fotolii de ministru din stradă. Ei au adus țara la sapă de lemn – Moldova n-a mai fost vreodată atât de săracă”, a subliniat consilierul.

Deputatul BCS, Alla Pelipețcaia, a atras atenția asupra faptului că nemulțumirea față de autoritățile din țară crește. Fermierii, lucrătorii feroviari și chiar medicii astăzi protestează. Oamenii sunt împotriva lui Sandu, împotriva guvernului, împotriva PAS.

Deputatul BCS. Petru Burduja a menționat că directorii ANRE au provocat un genocid al populației. Ei majorează prețurile la benzină și motorină în fiecare zi, și asta în ajunul lucrărilor de primăvară. Deputatul a atras atenția că tarifele ridicate sunt benefice conducerii ANRE, or de mărimea acestora depinde salariul pe care îl primesc, deoarece o parte din tarife este transferată pentru menținerea ANRE. „Republica Moldova nu are nevoie de această instituție. Pentru a calcula tarifele ajung 4-5 persoane în Ministerul Economiei sau Ministerul Infrastructurii”, a spus socialistul.

Deputatul BCS, Diana Caraman a atras atenția că oficial scopul ANRE este de a proteja drepturile consumatorilor, dar, în realitate, veniturile conducerii ANRE depind de mărimea tarifelor. „Ei sunt interesați în creșterea tarifelor. În același timp, conform statisticilor, 80% din populație, după plata facturilor la utilități, rămâne fără bani. Considerăm că este nedrept, ilegal și cerem lichidarea acestei organizații”, a spus deputatul.

Deputatul BCS, Bogdan Țîrdea, a acuzat guvernarea PAS de jaf și mințire a oamenilor. Potrivit lui, Maia Sandu este vinovată de genocidul poporului moldovean – ea a trădat țara și a sărăcit oamenii. „Sandu și PAS nu au dreptul moral să reprezinte oamenii pe care i-au adus într-un asemenea hal, țara pe care au jefuit-o. Demisia!”,- a spus deputatul.

Protestatarii au remarcat că cetățenii Republicii Moldova primesc astăzi cele mai mici salarii din Europa, dar sunt obligați să plătească cele mai mari tarife. Oamenii și-au exprimat dezacordul cu acțiunile regimului PAS, care promovează o politică de genocid social. Participanții la protest au cerut lichidarea ANRE, care reprezintă un instrument al PAS de jefuire a oamenilor și nu este capabil să stabilească tarife corecte.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă