PSRM

07 februarie 2024

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat un miting de protest împotriva regimului PAS

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat astăzi un miting de protest în fața clădirii guvernului împotriva politicii distructive a PAS, la care au participat deputați, consilieri municipali și simpli cetățeni.

Vorbitorii au menționat că în țară avem un regim care promovează interesele altor state, distrugând propria economie și forțând oamenii să părăsească țara. O treime din populație trăiește sub pragul sărăciei, neavând surse să-și cumpere alimente, nemaivorbind de plata facturilor la utilități. Țara este condusă de o echipă de lichidatori care sunt indiferenți față de soarta oamenilor din Moldova.

La miting oamenii au scandat: „Jos Guvernul!”, “Jos Maia Sandu!”, “Rușine!”.

“De mai bine de 30 de ani de independență, țara noastră nu a avut astfel de conducători criminali, incompetenți, neprofesioniști, trădători ai Patriei”, a declarat Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM.

„La putere se află un grup infracțional organizat. La guvernare avem trădători care nu au nicio legătură cu acest pământ. Ei fură și distrug tot ceea ce părinții și bunicii noștri au creat. Ei vând Aeroportul, distrug calea ferată, au cedat băncile străinilor, care în anul trecut au primit profit de câteva miliarde de lei pe seama noastră. Ei vor falimenta producătorii agricoli”, a spus Igor Dodon.

Adresându-se diferitor categorii de cetățeni care, în urmă cu trei ani și jumătate, au susținut-o pe Sandu, Igor Dodon a remarcat: “Dragi pensionari cărora li s-a promis o creștere a pensiilor, sunteți mulțumiți? Dragi oameni de afaceri care au crezut că nu va mai exista corupție, va simțiți mai bine, nu sunteți forțați să reduceți locurile de muncă? Dragi fermieri, în 2020 ați fost aici, în fața Guvernului, pe tractoare, unde sunteți acum? Unde sunt profesorii? Școlile se închid, iar voi tăceți. Dragi medici, noi v-am majorat salariile cu 60%, iar Maia Sandu a blocat creșterea de 40%.”

Igor Dodon a îndemnat oamenii să iasă la proteste, pentru că doar împreună poate fi demis regimul Sandu și PAS: „Poate ajunge să ne înjosim? Poate ar trebui să ieșim cu toții la proteste? Să declarăm că suntem împotriva acestei guvernări?”.

Deputatul BCS, Inga Sibova, a atras atenția că în fiecare zi sunt tot mai mulți protestatari în țară. „Aceasta înseamnă că oamenii se deșteaptă”, a subliniat deputatul.

Consilierul municipal Alexandr Odințov a remarcat că guvernarea jefuiește moldovenii prin stabilirea unor tarife ridicate și creșterea prețurilor, dar dă vina pe Rusia pentru toate, încercând să distragă atenția oamenilor de la propria incompetență.

Consilierul municipal, Silvia Grigoriev a spus că oamenii nu doresc asemenea integrare europeană atunci când nu primesc salarii timp de 3-4 ani, când procuratura se află în clădirea Academiei de Științe, unde spitalele și școlile sunt închise, iar cei care primesc salarii și pensii mari le spun săracilor să rabde.

Socialistul Nichita Țurcan a atras atenția asupra conținutului reformelor celor din PAS care sunt preocupați doar de propriile interese: “reformele de la aeroport se rezumă la înlocuirea a trei litere cu alte trei. Reforma la calea ferată constă în schimbarea unui tren cu altul. La guvern-au schimbat simbolica în gri. Este mai bine? Nu, țara degradează în fiecare zi. A venit momentul în care guvernul PAS trebuie să demisioneze!”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă