PSRM

04 aprilie 2024

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat o acțiune de protest împotriva politicilor financiare ale PAS

Astăzi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat un protest împotriva politicilor financiare ale PAS care generează creșterea prețurilor, degradarea economică, subfinanțarea sferei sociale. La protest au participat deputați ai BCS, consilieri municipali, membri ai PSRM și PCRM, cetățeni de rând ai țării noastre. Protestatarii au cerut demisia Guvernului, care prin acțiunile sale crește sărăcia din țară.

Deputatul BCS, Bogdan Țîrdea, a amintit că în 2013, când Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE, nivelul sărăciei absolute în țară era de 12%. Astăzi, această cifră a crescut la 31%, adică de 2,5 ori. „Oamenii care au construit această țară, această clădire a ministerului Finanțelor, a BNM, a Guvernului, a Parlamentului, fabrici, școli, grădinițe de copii, spitale, librării, astăzi trăiesc în sărăcie absolută. Și lor li se spine că așa este bine de trăit. În același timp, un ministru cheltuie la micul dejun tot atâția bani cât pensionarii primesc în medie pe lună.”

Deputatul BCS, Vladimir Odnostalco, a atras atenția asupra faptului că peste 300 de mii de pensionari au votat pentru PAS „pentru speranță, pentru o pensie decentă, dar azi au rămas fără surse de existență”. Socialistul i-a comparat pe reprezentanții PAS cu șarlatanii și escrocii de la gări și a cerut demisia guvernării corupte.

Consilierul municipal PSRM, Silvia Grigore, a menționat că oamenii nu au cum să trăiască mai bine într-o țară în care nu există producție, agricultură. În același timp, „guvernarea ne spune povești frumoase despre lupta împotriva corupției, despre mâna Moscovei, despre UE, și ne impun să credem că vom trăi bine.”

Deputatul BCS, Constantin Starîș a subliniat că banii publici sunt cheltuiți pentru radare inutile, pentru înarmare. „Referitor la războiul din cauza căruia guvernarea nu poate obține niciun rezultat, în realitate această guvernare a declarat război propriei țări și propriului popor până le va distruge complet”, a subliniat deputatul.

Deputatul BCS, Oleg Reidman a atras atenția asupra faptului că autoritățile cheltuie banii oamenilor pentru a crea organizații birocratice cu un număr mare de angajați cu funcții neclare, dar cu salarii mari și reforme inutile. Deputatul a cerut demisia Guvernului PAS, Maia Sandu și „întregii camarile galbene.”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă