PSRM

29 iulie 2021

Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va înainta în Parlament un proiect de modificare a Constituției

Președintele PSRM, Igor Dodon, a anunțat că foarte curând fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va înainta în Parlament un proiect de modificare a Constituției Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Potrivit lui Dodon, în prezent Legea Supremă a țării necesită perfecționare. Liderul socialiștilor a precizat că modificările constituționale se vor referi la statalitate, funcționarea instituțiilor de stat, alte subiecte.

Anterior, liderul socialiștilor a declarat că reforma constituțională trebuie să vizeze relația dintre Președinte, Guvern și Parlament, astfel ca să fie evitate blocajele politice, să interzică conducătorilor statului să dețină mai multe cetățenii, să combată traseismul politic și să prevadă reducerea numărului de deputați, dar și să stipuleze clar competențele Curții Constituționale, care în ultimul timp a devenit un instrument în mâinile unor politicieni.

Dodon mai susține că în Constituția Republicii Moldova mai trebuie indicat expres că partidele care pledează pentru lichidarea statului urmează să fie interzise.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă