PSRM

16 ianuarie 2024

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va apăra dreptatea la CEDO

ПСРМ

În premieră în istoria Republicii Moldova, un mandat de deputat, oferit Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de către alegători, nu a fost validat.

Astfel, o perioadă importantă de timp fracțiunea de opoziție va fi lipsită de un mandat de deputat. Totodată, Curtea Constituțională a validat mandatul candidatului supleant pe lista partidului de la guvernare, PAS.

Conform opiniei juriștilor, Curtea Constituțională nu a prezentat nici un argument pertinent din punct de vedere juridic, astfel decizia luată poate fi considerată pur politică, comanditar și beneficiarul căreia este partidul Maiei Sandu.

Menționăm că hotărârea instanței cu privire la mandatul de consilier municipal, deținut anterior de Svetlana Popa, nu are tangențe și legătură juridică cu mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Totodată, doamna Svetlana Popa a prezentat magistraților constatarea instanței de judecată superioare prin care s-a stabilit lipsa de obiecții în raport cu doamna Popa. Dar, niciun argument juridic nu a fost luat în calcul de Curtea Constituțională, decizia fiind aprobată în baza unor argumente pur politice.

Această poziție demonstrează în mod repetat că Republica Moldova este un stat capturat, opoziția este obstrucționată, iar Înalta Curte servește intereselor partidului de la guvernare. Vom apăra dreptatea la CEDO.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă