PSRM

17 iunie 2021

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cere insistent Guvernului în exercițiu să susțină agricultorii afectați de ploi abundente, grindină și vânt puternic

În cadrul briefingului de presă susținut astăzi, deputatul PSRM, președintele Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară Radu Mudreac, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a spus că agricultorii sunt dezamăgiți  că executivul nu a reacționat la interpelarea parlamentarului adresată  acum o săptămână.

”La data de 10 iunie, în mai multe raioane din țară, erau afectate circa 2800 de hectare de terenuri cu diverse culturi agricole. Am solicitat Guvernului să intervină pentru susținerea agricultorilor afectați de calamități, am indicat și sursa de finanțare – rezerva de stat, dar categoric nu s-a făcut nimic de atunci:  nu a fost evaluată suma pagubelor, compensarea acestora și nici termenele”, a declarat deputatul.

După o săptămână de la primul demers, alte 1100 de hectare de culturi au fost afectate de calamități.

Radu Mudreac a anunțat, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că face o nouă interpelare Guvernului și, dacă nici de această dată nu va urma o reacție în termenul de cinci zile, deputații PSRM vor întreprinde alte măsuri pentru a determina Guvernul să ajute oamenii din teritoriu.

”A fost compromisă producția agricolă care urma să fie comercializată, iar aceste surse urmau să fie utilizate, inclusiv, pentru întreținerea altor culturi în vegetație – așa este procesul agricol”, a explicat Radu Mudreac.

Demersul repetat al deputatului către primul ministru interimar Aureliu Ciocoi  este însoțit de informația exhaustivă privind suprafețele afectate de calamitățile naturale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă