PSRM

05 iulie 2021

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a lansat partidului PAS invitația la dezbateri publice deschise – profesioniste și argumentate

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor la lansat oponenților săi – Partidului PAS – o invitație  la dezbateri publice deschise – profesioniste, argumentate și profunde, pe o platformă independentă cum ar fi Palatul Republicii din capitală.

Anunțul a fost făcut de Secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Dezbaterile ar urma să aibă loc miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, și să se axeze pe șase subiecte de bază: politici sociale, sănătate, economie, justiție, dosarul transnistrean și politică externă.

”În actuala campanie electorală am văzut multe emoții și manipulări, dar nu am văzut dezbateri publice profunde, argumentate, care să conțină nu doar viziuni, dar și pași concreți de dezvoltare a țării. Blocul nostru este cea mai capabilă echipă care a demonstrat că poate, în regim real, să crească calitatea vieții, să majoreze salariile celor care muncesc în Moldova, să dezvolte fiecare localitate. Și oamenii trebuie să cunoască cine cu adevărat este în stare să le facă viața mai bună aici, acasă”, a declarat Vlad Batrîncea.

Potrivit candidatului, alegătorii trebuie să pună pe cântar profesionalismul echipelor care vin în Parlament, ei trebuie să știe cine poate să realizeze acțiunile așteptate de oameni și dacă acțiunile date sunt benefice pentru țară.

Vlad Batrîncea a subliniat că dezbaterea publică între echipele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și a PAS ar fi o confruntare de idei și oameni, lideri și candidați, care ar ajuta alegătorii să pună pe un cântar echipele și să decidă pentru cine își vor da votul duminică, 11 iulie.

”Suntem siguri că majoritatea cetățenilor, instituțiile mass-media așteaptă o astfel de confruntare directă”, a declarat candidatul.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus și un regulament al dezbaterilor, fiind deschis pentru coordonarea acestuia cu oponenții politici.  Moderatorul dezbaterilor, de asemenea, ar urma să fie selectat de ambele părți, una dintre candidaturi ar fi jurnalistul Gheorghe Gonța.

”Așteptăm un răspuns concret, responsabil, fără atacuri și comentarii nefondate”, a conchis Vlad Batrîncea.

Jurnalistul Constantin Starîs, Secretarul executive al PCRM, candidat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a subliniat faptul că actuala campanie electorală a evidențiat doi concurenți cu cele mai mari șanse să ajungă în Parlament.

”Multe sondaje arată că în viitorul Parlament ar putea accede doar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și PAS. Astfel, oamenii vor avea de ales anume între aceste două forțe politice, între două opțiuni de dezvoltare a Republicii Moldova și societății moldovenești. În viziunea comună a Blocului nostru, această alegere trebuie să fie conștientă. Oamenii trebuie să realizeze foarte bine ce le propun aceste două echipe între care trebuie să aleagă”, a accentuat candidatul.

”Codul duelului” nu face parte din codul de legi ale Republicii Moldova. Totuși, aceasta este o invitație la duel, prin care dorim să testăm nu doar profesionalismul principalilor noștri oponenți, dar și moralitatea, respectul de sine, curajul lor”, a menționat Constantin Starîș.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă