PSRM

03 februarie 2022

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a cerut audierea ministrului Apărării în Parlament

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, în plenul Parlamentului. Motivul solicitării sunt cazurile de dezertare din Armata Națională. Potrivit deputatului comunist Constantin Starîș, societatea este bulversată de lucrurile, care se întâmplă în armată.

Amintim că în ultima perioadă, în Armata Națională au avut loc mai multe cazuri grave. Un caz răsunător a avut loc recent, când un tânăr a fost omorât în parcul Valea Trandafirilor din Capitală. Bănuiții de comiterea acestei crime sunt doi soldați din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”.
Un alt caz ieșit la iveală este despre maltratarea soldaților. În perioada 20 octombrie – 12 noiembrie, mai mulți militari s-au plâns că au fost maltratați de către Maxim Prodan, Ion Postolache și Ionel Doboș, iar conducerea instituției a ascuns cazul.

Doi soldați din Brigada nr. 2 Infanterie Motorizată „Ștefan Cel Mare” au dezertat de pe Poligonul din Bulboaca, acolo unde se desfășurau exerciții de instruire militară, dar și această informație nu a fost făcută publică.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă