PSRM

24 septembrie 2020

Datorită socialiștilor, CMC a votat pentru restituirea a două terenuri municipalității

Consiliul Municipal Chișinău a votat joi, în cadrul ședinței pentru restituirea a două terenuri către municipalitate, suprafața totală a celor două fiind de 6 hectare. Parcelele sunt situate în sectorul Ciocana.

În pofida faptului că fracțiunea PAS s-a opus, 34 de consilieri care au fost prezenți în sală au votat pentru returnarea terenurilor.

„A fost uluitor să urmărim cum fracțiunea PAS din flancul de dreapta, care anterior pleda pentru transparență în ceea ce privește terenurile, astăzi, la ședință, s-a opus atît referitor la cele 6 hectare indicate, cît și unei alte decizii transparente cu privire la terenul de 11 hectare”, a spus vicepreședintele fracțiunii PSRM, Dinari Cojocaru.

El a menționat că, în pofida controversei, socialiștii au reușit să insiste asupra restituirii a două terenuri municipalității.

Primarul Chișinăului Ion Ceban a remarcat că “după ce a fost jupuită ani de zile și infectată de corupție, Primăria Chișinău încet, încet își revendică drepturile asupra mai multor proprietăți ce i-a aparținut. Dacă anterior am redobîndit dreptul de proprietate asupra unei școli, grădinițe, asupra unor terenuri de 2 ha de la Circ, astăzi am recuperat două terenuri de la Ciocana, cu o suprafață de 6 hectare în total”.

El consideră că este o victorie mică, dar foarte importată pentru capitală.

Primarul a amintit că în 2013 Judecătoria Centru a obligat Primăria Chișinău să transmită aceste loturi în arendă funciară pentru un termen de 5 ani, către un SRL.

“Mă bucur că s-a găsit voință politică, ca 34 de consilieri să voteze pentru acest proiect, însă regret că alții au preferat să abțină de la vot. Ce e a Primăriei Chișinău trebuie să rămînă a municipalității”, a spus Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă