PSRM

16 mai 2024

BCS propune organizarea de audieri parlamentare privind situația din domeniul justiției

Deputatul BCS, Grigore Novac a propus audierea în Parlament a ministrului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, cu privire la situația care s-a creat în domeniul justiției, precum și cu privire la măsurile luate de minister pentru soluționarea crizei.

Deputatul a menționat că în ultimele săptămâni au avut loc mai multe scandaluri în acest domeniu legate de acuzațiile de corupție ale membrilor comisiei de pre-vetting din afara țării, cu demisii anticipate ale membrilor acestei comisii, demisia judecătorilor Curții de Apel Chișinău, precum și cu o scrisoare a Procuraturii Anticorupție din 14 mai adresată candidaților care nu au trecut comisia de pre-vetting.

Grigore Novac consideră că situația actuală după trei ani de reforme în domeniul justiției a ajuns dincolo de limitele bunului simț, iar audierile sunt necesare pentru a clarifica ce se întâmplă în domeniul justiției, în primul rând, pentru ca societatea să înțeleagă. Deputatul a menționat că audierile pot avea loc la următoarea ședință a Parlamentului.

Deputații majorității parlamentare PAS nu au susținut propunerea opoziției.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă