PSRM

16 mai 2024

BCS propune facilitarea accesului agenților economici naționali la procedura de achiziții publice

Astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, deputatul BCS, Petru Burduja a propus includerea în ordinea de zi a ședinței în plen un proiect de modificare a legii privind achizițiile publice care facilitează accesul agenților economici naționali autohtoni rezidenți la procedura de achiziții publice.

Este vorba despre faptul că la evaluarea și cumpărarea ofertelor pentru contractul de bunuri, lucrări și servicii, estimativ până la 2 milioane de lei, să fie aplicată o marjă preferențială pentru evaluarea ofertelor de până la 15%.

”Nu în cele de urme prevederile acestui proiect se referă la bunurile produse de întreprinderile – ”Societatea Orbilor”, ”Societatea invalizilor”, ”Asociația Surzilor”, ”Atelierul de producție a spitalului de psihiatrie republican”, instituțiile penitenciare pentru care se oferă o marjă preferențială de până la 20%. Aceeași marjă de 20 la sută se solicită a fi aplicată și produselor agroalimentare ecologice care sunt în procedura de achiziție”, a adăugat Petru Burduja.

Deputatul a menționat că prin această măsură producătorii naționali vor putea fi motivați să participe la achizițiile publice.

Majoritatea parlamentară a respins propunerea respectivă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă